Eğitim-İş 6. Dönem 3. Başkanlar Kurulu, 9-11 Eylül tarihlerinde şube ve il temsilcilik başkanları katılımlarıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Ülkemizdeki siyasal süreç ve son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeler ile birlikte sendikal süreci, örgütlenme çalışmaları, eğitim-öğretim sistemine ilişkin sorunların tartışıldığı kurulda, hazırlanan 'Sonuç Bildirgesi' açıklandı.
Bildirgede; "Eğitim-İş; bu karanlık yapılanma sürecinde laik ve bilimsel eğitim mücadelesini yükselterek, tarikat ve cemaatlerle yapılan protokollere karşı hukuki mücadele yürütmektedir. Eğitim-iş kuruluş ilkelerinden aldığı güç ve inançla ulusal, laik, bilimsel, kamusal, parasız ve karma eğitimi savunarak mücadelesine en yüksek perdeden devam edecektir. Eğitim-İş, kuruluş ilkelerinden, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akıl ve bilim yolundan sapmadan kamu emekçilerinin umudu olmaya, ülkemizi korumaya, Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edecektir" denildi.
TOKİ OKUL-YURT YAPMALIDIR
Ayrıca, "TOKİ lüks konutlar, rezidans ve saray yapacağına okul yapmalıdır. Yurt yapmalıdır. Okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayan Milli Eğitim Bakanlığı, ülkemizin ihtiyacı olan öğretmen ihtiyacını karşılamamıştır. 20 bin öğretmen ataması yapılmıştır. Bu sayı öğretmen ihtiyacını asla karşılamamaktadır. Bakanlık sınıfları 40-50 öğrenciye çıkararak derslik ve öğretmen eksiğini gizlemeye çalışmaktadır. Art arda gelen zamlar, artan enflasyon, yüksek döviz kurları emekçilerimizi her geçen gün yoksullaştırmaktadır" ifadelerini kullanıldı.
Cemil CİĞERİM