SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Ekrem İmamoğlu'ndan ABD Basınına Kritik Açıklamalar

Ekrem İmamoğlu'ndan ABD Basınına Kritik Açıklamalar

Hazır

Giriş: 13.08.2025 22:20 Güncelleme: 13.08.2025 22:20
5 aydır cezaevinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD basınına konuştu. İmamoğlu, seçimlere katılamaması durumunda başka bir adayı destekleyeceğinin sinyalini verirken, Batı'yı da eleştirdi.

Yaklaşık 5 aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve görevinden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD'nin önde gelen yayın organlarından Bloomberg'e konuştu. Danışmanları aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan İmamoğlu, hem Türkiye'deki siyasi duruma hem de Batı dünyasının tavrına ilişkin önemli mesajlar verdi.

"GEREKİRSE BAŞKA BİR ADAYI DESTEKLEMELİYİZ"

Mart ayında tutuklanmasının ardından siyasi geleceği tartışılan Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada gelecek seçimlere yönelik önemli bir sinyal verdi. Resmi olarak seçimlere katılmasının yasaklanması durumunda ne yapacağına ilişkin soruya cevap veren İmamoğlu, "Ben naif değilim. Resmi olarak yasaklanırsam, demokratik muhalefet yine de bir araya gelmelidir" dedi.

İmamoğlu, bu durumda başka bir adayın öne çıkması gerektiğini belirterek, "İlerlemek için başka bir aday gerekiyorsa, o kişi adalet, refah ve barış için ortak vizyonumuzu sürdürmeli" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, muhalefetin olası bir senaryoya karşı ortak bir strateji geliştirmesi gerektiği yönünde bir çağrı olarak yorumlandı.

"BATI'NIN SESSİZLİĞİ MİYOPLUKTUR"

Uluslararası kamuoyunun Türkiye'deki gelişmelere karşı sessizliğini de eleştiren İmamoğlu, Batı ülkelerine sert bir dille yüklendi. "İnsan hakları ve hukukun üstünlüğünü yüksek sesle savunan bazı ülkeler, bizim gerçeklerimizle karşılaştığında sessiz kaldı" diyen İmamoğlu, bu durumu "pragmatizm değil, miyopluktur" diye nitelendirdi.

Açıklamalarının devamında "Washington'a, Berlin'e, Londra'ya ve diğer başkentlere sesleniyorum" diyerek doğrudan bir çağrı yapan İmamoğlu, "Eğer istikrarlı, küresel demokratik aileye dahil bir Türkiye istiyorsanız, demokrasinin gözünüzün önünde yok edilmesine göz yumamazsınız" diye konuştu.

 

Haberler.com

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap