Ekrem İmamoğlu’nun Diploma İptali Davasında Flaş Karar: Mahkeme Reddetti

Ekrem İmamoğlu’nun Diploma İptali Davasında Flaş Karar: Mahkeme Reddetti

Hazır

Giriş: 23.01.2026 17:57 Güncelleme: 23.01.2026 17:57
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu’nun sahte olduğu gerekçesiyle iptal edilen diplomasına karşı açtığı davayı oy birliğiyle reddetti. İşte davanın detayları.

İstanbul siyasetinde ve yargı dünyasında geniş yankı uyandıran "diploma" tartışmalarında yeni bir hukuksal gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun, üniversite diplomasının iptaline yönelik açtığı hukuki mücadelede mahkeme kararını açıkladı.

MAHKEME KARARI OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Ekrem İmamoğlu’nun avukatları, İstanbul Üniversitesi tarafından "sahte olduğu" gerekçesiyle iptal edilen lisans diploması kararına karşı 6 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul 5. İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu. Yürütmenin durdurulması ve iptal talebiyle açılan davada mahkeme heyeti incelemesini tamamladı. Mahkeme, söz konusu davayı oy birliğiyle reddetti.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Tartışmaların odağındaki süreç, İstanbul Üniversitesi'nin İmamoğlu’na ait lisans diplomasının usulsüzlük içerdiği gerekçesiyle iptal edilmesiyle başlamıştı. Bu kararın ardından görevden uzaklaştırma süreci tetiklenmiş, İmamoğlu cephesi ise kararın hukuka aykırı olduğunu savunarak yargı yoluna gitmişti.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

İmamoğlu’nun hukuk ekibi, dava sonuçlanana kadar diploma iptalinin sonuçlarının askıya alınması için "yürütmenin durdurulması" talebinde bulunmuştu. Ancak İstanbul 5. İdare Mahkemesi, sunulan delilleri ve üniversitenin karar gerekçelerini inceleyerek bu talebi yerinde bulmadı ve davanın esastan reddine hükmetti.

Karar sonrası İmamoğlu'nun avukatlarının bir üst mahkemeye (Bölge İdare Mahkemesi) itiraz edip etmeyeceği merak konusu.

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap