SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Emekli amiralden selamlama eleştirisi

Emekli amiralden selamlama eleştirisi

Hazır

Giriş: 29.10.2023 19:45 Güncelleme: 30.05.2026 23:03
Emekli amiral Türker Ertürk, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarında, Vahdettin Köşkü'nde bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel başkanı Erdoğan'ın ve bazı komutanların selamlaşmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet’in 100. yılında Türk Donanması’na ait 100 gemi, İstanbul Boğazı’ndan geçerken; Türk Yıldızları ve SOLO Türk dahil olmak üzere 20 muharip uçağı ise İstanbul semalarında gösteri yaparken, tarihi tören sırasında Vahdettin Köşkü’nde bulunmayı yeğleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın ve bazı komutanları selamladı.

SÖZCÜ Televizyonu'nun 100. Yıl özel yayınına konuk olan Emekli amiral Türker Ertürk, selamlamayı eleştirdi.

“TARİH BOYUNCA FIRKATEYN DOLMABAHÇE'YE DEMİRLER, CUMHURBAŞKANI ORAYA ÇIKARDI”

“Gönül arzu ederdi ki bu resmi geçidi biz Dolmabahçe Sarayı'nın önünde yapalım” diyen Ertürk, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Çünkü bizim hem Osmanlı'daki hem de Cumhuriyet geleneklerimizde bu tür resmi geçidi kuzeyden güneye doğru yapılır. Padişah ve Cumhurbaşkanı sancaktan selamlanır. Geçmişte hep böyle olmuştu.

*Donanmanın ana üssü eskiden Kasımpaşa'daydı. Kasımpaşa'dan Donanma çıkar, kuzeye doğru ilerler, Dolmabahçe'nin veya Hisar'ın önünden sancaktan dönüşle güneye doğru dönerdi ve Padişahın huzurundan, Sarayburnu'ndan sancaktan selamlayarak geçerdi.

*Biz de Cumhuriyet tarihi boyunca Dolmabahçe önlerine bir firkateynimiz demirler, onun üzerine Cumhurbaşkanı çıkar, Cumhurbaşkanı'nın sancağı çekilir ve bütün Donanma Cumhurbaşkanı'nın önünden geçerdi.

“CUMHURİYET'E KARŞI BİR TAVIR İÇERİSİNDESİNİZ DEMEKTİR”

“Yanında kim olmalıydı biliyor musunuz?” sorusunu da soran Ertürk, “Deniz Kuvvetleri Komutanı, Kuvvet Komutanları, Genel Kurmay Başkanları olmalıydı. Geleneklerimizde hep bu vardı. Ama bugün görüyorum ki Deniz Kuvvetleri Komutanı şu anda törendeki en baştaki gemide. Halbuki Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın geleneklerimiz açısından olması gereken yeri, Cumhurbaşkanı'nın yanıydı. Cumhuriyet esasında monarşiye karşı kurulmuştu. Siz eğer Vahdettin diyorsanız, Cumhuriyet'e karşı bir tavır içerisindeniz demektir” ifadelerini kullandı.

 

sozcu.com.tr

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap