SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Emre Taha Özyar'dan Çarpıcı İddia CHP Samsun'da Sular Durulmuyor!

Emre Taha Özyar'dan Çarpıcı İddia CHP Samsun'da Sular Durulmuyor!

Hazır

Giriş: 07.03.2025 18:22 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Önceki dönem İlkadım ve Samsun Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Emre Taha Özyar, parti üyeliğinin hukuksuz şekilde iptal edildiğini öne sürerek, Atakum İlçe Başkanı, İl Başkanı ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İlkadım Gençlik Kolları Başkanı, partinin geçmiş dönem İlkadım ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Emre Taha Özyar, İl Başkanı Mehmet Özdağ ve Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek ve diğer ilgililer hakkında, "Resmi evrakta sahtecilik, Siyasi Partiler Kanunu'ndan ve Anayasa'dan kaynaklanan seçme ve seçilme hakkının engellendiği" iddiası ile Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Emre Taha Özyar, 31 Mart seçimlerinde CHP'den istifa ederek İYİ Parti'den kontenjan meclis üyeliği adayı olmuştu. Geçmiş dönem İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş seçimi kaybedince Emre Taha Özyar da İYİ Parti'den istifa etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'yuvaya dönün' çağrısı üzerine Emre Taha Özyar, yeniden CHP'ye üyelik için Atakum İlçe Başkanlığı'na başvurdu. Kendisine CHP Genel Başkanı Özgür Özel imzalı 'CHP Üyelik Kartı' gönderildi.

ÜYE KAYDI İPTAL OLMUŞ

Emre Taha Özyar, "Üyelik işlemlerim tamamlandı, kimliğim geldi. e-devlet'te üyeliğimi gördüm. Geçtiğimiz günlerde e-devlet'te üye kaydımın olmadığını tespit ettim. Atakum İlçe ve İl Başkanlığı ve Genel Merkez ile yaptığım görüşmelerden sonuç alamadım. Üyeliğimin hiçbir bildiri, tebligat, cezai işlem, savunma alınmadan sonlandırılması hukuksuzdur, kanuna aykırıdır, seçme ve seçilme hakkımın gaspıdır" diye kaydetti.

Parti kaynaklarından öğrendiği bilgiye göre Özyar, "31 Mart seçimlerinde CHP kimliği altında başka partiye çalıştığım iddiasıyla üyeliğimin genel merkezden iptal ettirildiği iddiasıdır" sözlerini kullandı.

Emre Taha Özyar, şöyle konuştu; "Bu yasalara, yönetmeliklere ve Anayasa'ya aykırıdır. Yargısız infaz yapılmış, keyfi davranışlarla parti içi tasfiye gerçekleştirilmektedir. CHP Samsun İl Başkanı'na oy vermediğini ve karşı olduğunu düşündüğü tüm partilileri tasfiye çalışmaları ve çabaları kabul edilemez. Ben de yasal ve hukuki haklarımı kullanarak, CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek ve İl Başkanı Mehmet Özdağ ve ilgilier hakkında Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum."

 

Noyan Alper Cabbar

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap