Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Bölge Başkanlığı, geleneksel hale getirdiği şehitleri anma programının 264’üncüsünü gerçekleştirdi. Her ayın son haftasında düzenlenen programda, vatan savunmasında canlarını feda eden kahraman polisler ve gaziler bir kez daha rahmetle anıldı.
İLKADIM’DA DUYGUSAL VEFA BULUŞMASI
Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan vakıf binasında düzenlenen tören, şehit yakınları, gaziler ve emniyet mensuplarını bir araya getirdi. Din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, eller semaya şehitlerin aziz ruhları için açıldı. Toplantıda oluşan manevi atmosfer, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
ARALIK AYI ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Programda, özellikle Aralık ayında şehadet mertebesine erişen kahramanlar başta olmak üzere tüm şehitler için dualar edildi. Okunan hatimler ve dualar; Abdurrahman İspir, Mustafa Yazıcı, Süleyman Selçuk, Yaşar Şen, Emre Albayrak, Mustafa Öztürk, Servet Arslan ve ebediyete irtihal eden tüm gazilerin ruhlarına hediye edildi.
BAŞKAN BİLAL ERİM’DEN TEŞEKKÜR MESAJI
Anma programında bir konuşma yapan EMŞAV Karadeniz Bölge Başkanı Bilal Erim, bu vefa geleneğinin kesintisiz sürdüğünü vurguladı. Erim, şunları kaydetti: "Bu ay 264'üncüsünü düzenlediğimiz anma programımıza yoğun bir şekilde katılan, acımızı ve gururumuzu paylaşan herkesten Allah razı olsun. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Onların hatırasını her ay bu çatıda yaşatmaya kararlıyız."
GENİŞ KATILIMLI TÖREN
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin de hazır bulunduğu programa; polis emeklileri, gaziler ve çok sayıda şehit yakını katıldı. Program, şehitler anısına yapılan ikramların ardından sona erdi.
İhlas Haber Ajansı