Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen anma programında önemli mesajlar verdi. Konuşmasında 15 Temmuz’un tarihî önemine vurgu yapan Erdoğan, Türkiye'nin yeni dönemdeki hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
MİLLETİN YAZDIĞI DESTAN VURGUSU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türk milleti açısından taşıdığı anlamı şu sözlerle ifade etti:
"Millet, Çanakkale ve Milli Mücadele'den sonra, 15 Temmuz gecesi canıyla, kanıyla kıyamete kadar iftiharla anılacak şanlı bir destan yazmıştır."
Aynı gecede yaşananların, devlet ve millet birlikteliğinin sembolü olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"15 Temmuz gecesi, hem devlet hem de millet olarak alnımızın akıyla verdiğimiz zorlu sınav, tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu."
TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİNE YENİ MESAJ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok kutuplu bir dünya düzenine dikkat çekerek Türkiye’nin yeni rolüne ilişkin şunları söyledi:
"Çok kutuplu dünyada Türkiye'miz yeni bir kutup başı olarak hak ettiği yeri alacaktır."
Türkiye Yüzyılı vizyonunun daha da hız kazanacağını belirten Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Terörsüz Türkiye, terörsüz bölgeye giden sürecin kilidini açacak. Türkiye Yüzyılı'nın inşası daha da hızlanacak."
ŞEHİTLERE VE GAZİLERE ATIFTA BULUNDU
Erdoğan, konuşmasında 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitlere ve gazilere de atıfta bulundu:
"Şehitlerimizin, gazilerimizin mücadeleleri asla boşa gitmedi ve gitmeyecek. Adım adım inşa ettiğimiz 'Terörsüz Türkiye' onların eseri olacak."
TBMM'YE ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
Konuşmasının son bölümünde TBMM'nin terörle mücadeledeki rolüne değinen Erdoğan, Meclis'in geçmişte olduğu gibi bugün de birlik içerisinde hareket edeceğine inandığını belirtti:
"TBMM'nin tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi tüm farklılıkları bir yana bırakıp ülkemizin terörden kurtulma mücadelesine de güçlü destek vereceğine inanıyorum."
Anadolu Ajansı