Erdoğan:TBB provokatif dayatmalara gelmedi 
Paylaş

Erdoğan:TBB provokatif dayatmalara gelmedi 

Ekleme: 02.09.2019 17:40 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni'nde bazı baroların toplantıyı boykot etmelerine tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu provokatif dayatmalara Türkiye Barolar Birliği gelmedi. Kendilerini tebrik ediyorum "dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Erdoğan, "Cumhurbaşkanına verilen ‘devletin başı’ misyonu etrafında birlikte hareket etmelerine mani değildir. Devlete ait yetki ve görevlerin, herhangi bir üstünlük sıralaması olmadan kullanılması olan kuvvetler ayrılığı prensibinin, denge yerine çatışma anlayışıyla yorumlanması, ülkeye ve millete fayda değil zarar getirir "dedi. 

BU MEKANLAR BENİM DEĞİL HERKESİN 

Erdoğan, "Yeni yönetim sistemimizde yürütmenin de temsilcisi olan Cumhurbaşkanına kuvvetler ayrılığı konusunda yöneltilen ithamların çoğu temelsizdir. Ülkemizdeki demokratik sistemde Cumhurbaşkanına açılan alan, üstünlük bağlamında değil, tüm kurumların ahenk içinde çalışmasını gözetme noktasındadır. Buna rağmen, demokrasiyi ve onun kurucu unsuru olarak siyaseti mesnetsiz saldırılarla yaralamaya çalışmak, en başta yargı kurumuna saygısızlıktır. Bunun en güncel örneği de, idare içerisinde kamu kurumu niteliğindeki meslek teşekkülleri olan bir takım baroların Adli Yıl açılışını, sırf mekanından dolayı provoke etmeleridir. Bu mekan şahsıma ait değil. Devletin tüm kurumları bu mekanı rahatlıkla kullanma imkanına sahiptir. 
Yargıtay ve Türkiye Barolar Birliği Başkanlarımızı, bu bağnaz ve provokatif dayatmalara karşı gösterdikleri dirayetli ve demokratik duruş sebebiyle tebrik ediyorum "dedi. 

Gürbüz toplantıya katıldı 

Adli Yıl Açılış Töreni'ne Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz'de katıldı. Gürbüz'ün toplantıya katılmasına Samsun'da bazı avukatlar sosyal medyada tepki göstermişti. HHALK 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.