Erhan Usta: 'Servis Anneleri' mağdur
Paylaş

Erhan Usta: 'Servis Anneleri' mağdur

İlkokul mezunu oldukları için işsiz kalan 'Servis Anneleri'nin mağduriyetini Bakan Selçuk'a soran Bağımsız Milletvekili Usta, "İşlerine geri dönebilecek bir düzenleme yapacak mısınız" dedi.

Okul servislerinde rehber personel bulundurma zorunluluğunun ardından 'servis anneleri' iş başına gelmişti. Ancak düzenlemeye rehber personelin 'en az lise mezunu olma' şartının gelmesiyle birlikte binlerce ilkokul mezunu 'servis annesi işsiz' kaldı. 

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, konuyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu. Usta, çalışanların eğitim seviyelerinin yüksek olmasının olumlu bir durum olduğunu fakat işin niteliğinin, kişinin eğitim seviyesinden daha ziyade şefkat, merhamet gibi insani değerlerin yüksek olmasını gerektirdiğini söyledi.

SERVİSÇİLER DE MAĞDUR

Usta, "Bu durum yalnızca servis annelerini etkilememiş, birçok servisçiyi de çalışamaz hale getirmiştir. Kazanmış olduğu ücret ancak ailesini bakmaya yeten servis işletenleri, rehber personel bulundurma zorunluluğunun ardından ekonomik koşulları el vermediği için aile içerisinden bir kişiyi çalıştırmaktaydı. Yapılan yeni düzenlemeyle bu imkanını kaybeden servis sahipleri de mağduriyet yaşamıştır" dedi.

İŞLERİNE GERİ DÖNEBİLECEKLER Mİ? 

Erhan Usta, Bakan Selçuk'a binlerce servis annesinin aklında olan "Söz konusu düzenlemeyle işsiz kalan rehber personellerin işlerine geri dönebilmeleri için bir düzenleme yapmayı planlıyor musunuz? Aksi halde bu mağduriyeti nasıl gidereceksiniz?" diye sordu. İsmail AKDUMAN

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.