Samsun'un Bafra ilçesi Sarıkaya Mahallesi'nde dün yaşanan kanlı olay, bir aile içi husumetin nasıl trajediye dönüştüğünü gözler önüne serdi. Boşandığı eşiyle yaptığı bir telefon görüşmesinin ardından mahalleye giden K.K., tütün tarlasında çalışan eski kayınbiraderi Mustafa Özocak (31) ile tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın ardından Kılıç'ın yanında bulundurduğu silahla Özocak'a kurşun yağdırması, acı bir ölümle sonuçlandı. Olayın ardından kaçan zanlı, kısa bir kovalamacanın ardından teslim olmayı tercih etti ve İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
TARLADA BAŞLAYAN VE ÖLÜMLE BİTEN TARTIŞMA
Olay, Sarıkaya Mahallesi'nde tütün hasadının yapıldığı bir tarlada yaşandı. Mustafa Özocak, her günkü gibi tütün toplarken, eski eniştesi K.K'nın beklenmedik ziyaretiyle karşılaştı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, ikili arasında başlayan sözlü tartışma, K.K'nın boşandığı eşi üzerinden eski aile bağlarına dair yaşanan gerginlikten kaynaklanıyordu. Tartışmanın şiddeti artınca, Kılıç yanında taşıdığı silahı çekerek Özocak'a tam 8 kurşun isabet ettirdi.
Ağır yaralanan Mustafa Özocak, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabasına rağmen genç adam, aldığı çok sayıda kurşun yarası nedeniyle kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
"BABANIZI VURACAĞIM" TEHDİDİ CİNAYETİN SEBEBİ Mİ?
Cinayeti işledikten sonra olay yerinden kaçan K.K'nın kullandığı otomobil, Hacınabi Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu. Polis, araçta yaptığı aramada cinayette kullanılan silahı ele geçirdi. Kaçışının sonlandığını anlayan Kılıç, babasının evine giderek kendisi aracıyla jandarmaya teslim olmak istediğini bildirdi. Jandarma ekipleri de derhal eve giderek katil zanlısını teslim aldı.
Bafra Adliyesi'ne sevk edilen zanlının ifadesi, cinayetin ardındaki trajik nedeni ortaya çıkardı. Yaklaşık 3 ay önce cezaevinden çıktığı öğrenilen ve boşandığı eşinden 3 çocuğu bulunan K.K., ifadesinde eski kayınbiraderi Mustafa Özocak'ın çocuklarına "Babanızı vuracağım" şeklinde tehditler savurduğunu, tartışmanın da bu tehditler nedeniyle büyüdüğünü iddia etti.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı