Yaşam

Eski Oda ve Borsa Başkanlarından Kahverengi Kokarca İle Mücadele Çağrısı

Karadeniz Bölgesi'nde tarım alanlarında önemli zararlara neden olan kahverengi kokarca zararlısıyla ilgili eski oda ve borsa başkanlarından önemli bir çağrı geldi.

1 dk okuma
Eski Oda ve Borsa Başkanlarından Kahverengi Kokarca İle Mücadele Çağrısı
Paylaş

Çin, Japonya, Kore Yarımadası ve Tayvan'a özgü olan kahverengi kokarca, Karadeniz Bölgesi'nde tarım ürünlerine büyük zararlar veriyor. Bu soruna dikkat çekmek için Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası eski Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli ile Fatsa Ticaret Borsası eski Başkanı Ahmet Koç, topyekun bir mücadele çağrısı yaptılar.

Yusuf Kefeli

Kefeli, yaptığı açıklamada, 2017'de ülkemize giren ve 17 ilimizde görülen kahverengi kokarca zararlısıyla mücadelenin yetersiz kaldığını vurguladı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bölge ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları, Karadeniz ihracatçı birlikleri, ziraat odaları ve fındık ihracatçılarının bir araya gelerek etkin bir mücadele planı oluşturması gerektiğini belirtti.

Ahmet Koç

Koç ise kahverengi kokarca zararlısının ülke ekonomisine ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyleyerek, çiftçilere ilaç desteği sağlanması ve hızlı bir şekilde topyekun mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Devletin bu konuda adım attığını ancak odaların ve borsaların da sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

KaynakHedef Halk | Haber Merkezi

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.