Eti Bakır'dan 81 hektarlık atık depolama projesi
Cengiz Holding'e ait Eti Bakır Tesisleri'ne Atık Depolama Tesisi yapılması amacıyla proje hazırlandı. ÇED süreci başlayan projeye, Çırakman Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği'nden tepki mesajı geldi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde faaliyet gösteren Eti Bakır A.Ş. tarafından Başköy mevkiine 81 hektar alana yapılması planlanan 'Atık Depolama Tesisi (Flotasyon Atığı ve Fosfojips)' projesi ile ilgili olarak ÇED başvurusu yapıldı.
ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ DUYURDU
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, ÇED sürecinin başladığını duyurdu, proje ile ilgili görüş ve önerilerin Bakanlık ve il müdürlüğüne yapılabileceğini bildirdi. ÇED sürecinin başladığına dair yazılı bildirim, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ilgili kurumlara ve Başköy, Çırakman, Çınaralan ve Antyeri Mahallesi Muhtarlıklarına bildirildi.
PROJEYE İLK TEPKİ AÇIKLAMASI
Başlatılan ÇED sürecine ilk tepki Çırakman Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’nden geldi. Dernekten yapılan açıklamada “Çevremizi kirletip doğamızı katledecekler bu projenin gerçekleşmesini kesinlikle istemiyoruz. Birlik içerisinde karşı çıkmaya davet ediyoruz” denildi.
Zekeriya FIRAT
İlgili Haberler
Yorumlar (0)
Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.








