Eti Bakır, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Samsun’dan Siirt’e kadar uzanan geniş bir coğrafyadaki 8 farklı işletmesinde büyük bir ağaçlandırma seferberliği gerçekleştirdi. Şirket, çevreye olan kurumsal sorumluluğu çerçevesinde bu etkinliklerde toplam 41 bin fidanı toprakla buluşturdu. Bu adım, şirketin yıl boyunca devam eden çevresel çalışmalarına güçlü bir katkı sağladı.
8 TESİSTE GENİŞ KATILIMLI FİDAN DİKİMİ
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eti Bakır’ın sürdürülebilir madencilik yaklaşımının bir parçası olarak, Samsun, Adıyaman, Cerattepe, Halıköy, Küre, Mazıdağı, Murgul ve Siirt’teki tesislerinde fidan dikim programları düzenlendi.
Etkinliklere şirket çalışanlarının yanı sıra yerel paydaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, diktikleri fidanlarla hem şirketin çevre taahhüdüne destek oldu hem de Milli Ağaçlandırma Günü’nün önemine vurgu yaptı. Toplamda 41 bin fidanın toprakla buluşmasıyla, Eti Bakır’ın çevre rehabilitasyon çalışmalarına yeni bir halka eklenmiş oldu.
DÖRT YILDA 1 MİLYON FİDAN TAAHHÜDÜ
Eti Bakır, çevresel yatırımlarını kurumsal bir program haline getirdiğini de duyurdu. Şirket, Ekim ayında Orman Genel Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde önemli bir taahhütte bulundu. Bu protokole göre, Eti Bakır gelecek dört yıl boyunca Türkiye'nin dört farklı bölgesinde toplam 1 milyon fidan dikme sözü verdi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Eti Bakır Genel Müdürü Asım Akbaş, şirketin stratejisinin çevresel yatırımları kapsadığını belirtti. Akbaş, "Madencilik faaliyetlerimizi yürütürken, yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu kaynakları sorumluluk bilinciyle ve sürdürülebilir şekilde kullanmak temel ilkemizdir.
Bu doğrultuda bugüne kadar çevresel yatırımlara, rehabilitasyon çalışmalarına ve ağaçlandırma projelerine önemli bir kaynak ayırdık." ifadelerini kullandı. Akbaş, ayrıca bu dikim programlarının, Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan Geleceğe Nefes - Yeşil Vatan Seferberliği’nin en somut adımlarından biri olduğunu vurguladı.
Anadolu Ajansı