AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Burdur'da gerçekleştirilen AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, enflasyon, EYT ve ekonomik büyüme hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Zeybekci, yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 40 civarında olduğunu belirterek, 2025'te enflasyonun yüzde 20'nin altına düşeceğini öngördü.
"EYT 800 MİLYAR TL'Yİ AŞTI"
EYT'nin devlete maliyetinden bahseden Zeybekci, 2024'te EYT'nin 800 milyar TL'den fazla bir yük getirdiğini vurgulayarak, 2025 yılında bu maliyetin 1,2 trilyon TL'ye ulaşacağını ifade etti. Zeybekci, bu maliyetin ülkeye ekonomik anlamda büyük bir yük olduğunu, ancak AK Parti'nin bu sorumluluğu üstlendiğini belirtti.
"DÜNYANIN EN BÜYÜK 11. EKONOMİSİYİZ"
Türkiye'nin ekonomisi hakkında da bilgiler veren Zeybekci, Dünya Bankası verilerine göre Türkiye’nin satın alma gücü paritesine göre dünyanın 11. büyük ekonomisi olduğunu söyledi. Ayrıca, Merkez Bankası rezervlerinin artışına dikkat çekerek, Türkiye’nin Merkez Bankası külçe altın rezervinde dünyada 8. sırada olduğunu açıkladı.
Demirören Haber Ajansı