Fahiş Fiyat Denetiminde 289 İşletmeye 114 Milyon TL Ceza Kesildi
Paylaş

Fahiş Fiyat Denetiminde 289 İşletmeye 114 Milyon TL Ceza Kesildi

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı yapan 289 işletmeye toplam 114,7 milyon TL ceza uyguladı. Denetimlerin süreceği bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarına yönelik yapılan denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 42. toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 289 işletmeye toplam 114,7 milyon TL idari para cezası kesildi.

ZİRAİ DON SONRASI FİYAT ARTIŞLARI MERCEK ALTINDA

Bakanlık, zirai don olaylarının ardından meyve ve sebze fiyatlarında meydana gelen artışlara karşı Hal Kayıt Sistemi üzerinden kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde 206 işletmenin haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilerek 79,5 milyon TL ceza uygulandı.

ZİNCİR MARKETLER VE PERAKENDECİLERE CEZA

Denetimlerde ulusal zincir marketler ve gıda perakendecileri de incelendi. Haksız fiyat artışı yaptığı belirlenen çeşitli işletmelere toplam 23,8 milyon TL idari para cezası kesildi.

EKMEK VE SİMİT FİYATLARINA TARİFE DIŞI SATIŞ DENETİMİ

İstanbul'da yapılan kontrollerde, ekmek ve simit satışlarında tarifeye aykırı fiyat uyguladığı belirlenen 71 işletmeye ise toplam 10,6 milyon TL ceza verildi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Vatandaşlarımızın haklarını korumak, piyasa dengesini ve tüketici refahını tehdit eden ve fırsatçılıkla mücadele etmek amacıyla, haksız fiyat artışlarına karşı denetim ve yaptırımlarımızı aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.