SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Tedesco'dan Cenk Tosun ve İrfan Can Açıklaması

Tedesco'dan Cenk Tosun ve İrfan Can Açıklaması

Hazır

Giriş: 14.11.2025 11:57 Güncelleme: 14.11.2025 11:57
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Cenk Tosun ve İrfan Can Kahveci konusunda yeni bir gelişme olmadığını belirtti. Takımın yükselişinin sırlarını paylaştı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

İtalyan teknik adam, futbol direktörü Devin Özek ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlarken, takımın yükselişinden derbi beklentilerine, forvet pozisyonundan kadro dışı kalan oyunculara kadar birçok konuda görüşlerini paylaştı.

TAKIMIN YÜKSELİŞİNİN SIRRI: EKİP RUHU VE PROFESYONELLİK

Sarı-lacivertlilerin performansının artış göstermesini tek bir kişiye bağlamadığını belirten Tedesco, başarının ekip çalışmasıyla geldiğini vurguladı. Genç çalıştırıcı, Samandıra'da çalışan herkesin profesyonelliğine ve insanlığına dikkat çekerek, başkan değişikliği sonrası oluşan gergin ortamı sakinleştirdiklerini söyledi. Tedesco, "Bu çıkış aynı zamanda oyuncularla ilgili bir durum. Sahada performans gösterenler onlar. Yüksek seviyede antrenmanlar yaptılar, bu benim için çok önemliydi çünkü elimizdeki tek araç bu." dedi.

Devin Özek’in sakin tavrının ve kendisini takıma tanıtmasının sürece olumlu katkı sağladığını belirten Tedesco, problem aramadığını, aksine kaybederse suçu her zaman kendinde aradığını ifade etti.

"DERBİLER ÇOK ÖZEL MAÇLAR, AMA ODAĞIMIZ KENDİMİZ"

Derbilerin önemine değinen Domenico Tedesco, derbilerin sadece 3 puandan daha fazlası olduğunu söyledi. Galatasaray maçının önemini bildiklerini ancak odak noktalarının bu maçtan önceki Çaykur Rizespor ve Ferencvaros karşılaşmaları olduğunu belirtti.

Tedesco, "Bizim Fenerbahçe'ye odaklanmamız gerekiyor. Eğer Galatasaray maçını konuşursak, ondan önceki kendi maçlarımıza olan odağımızı düşürürüz. O kıyas olursa hayat sağlıklı bir hayat olmuyor." diyerek, etkisinin olduğu konulara odaklanmayı tercih ettiğini dile getirdi.

FORVET VE OYUNCU ÖZELLİKLERİ YORUMU

Takımında santrfor eksikliği problemi görmediğini net bir şekilde belirten Tedesco, eski golcü Edin Dzeko tipinde bir oyuncuya ihtiyaç duyulup duyulmadığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Kesinlikle bir forvet problemimiz yok. Edin Dzeko ve Youssef En-Nesyri farklı oyuncular. Youssef makina gibi baskı yapıyor, şimdiye kadar 6 golü var ve bu hiç kötü değil. Talisca daha az süre aldı ama 5 golü var. Dzeko daha fazla vücudunu kullanan hedef santrfor, Jhon Duran da bunu yapıyor. Farklı tarzlar ama çok mutluyuz."

Kenar oyuncuları için de konuşan Tedesco, Nene'nin birebir oynayan bir oyuncu olmadığını, asıl kalitesinin arkaya koşular yapma ve verkaç özelliği olduğunu, bu özelliklerini daha da geliştirebileceğini ifade etti.

İRFAN CAN VE CENK TOSUN KONUSUNDA YENİ GELİŞME YOK

Kadro dışı kararı verilen İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun hakkındaki sorulara da cevap veren Tedesco, bu konuda yeni bir durumun bulunmadığını söyledi. Oyuncuların bireysel gelişimlerini sürdürdüğünü aktararak, "Kulüp çok netti, bence bir gelişme yok." dedi.

Emre Mor'un 2 gün önce altyapıda antrenmanlara başladığını ve şu an için oyuncunun gündemlerinde bulunmadığını belirten İtalyan teknik adam, Afrika Kupası'nın her takım için bir problem olduğunu, ancak Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene'nin yokluğunda Jhon Duran, Oğuz, Asensio ve Syzmanski gibi yeterli alternatifleri olduğunu sözlerine ekledi.

Tedesco, Çaykur Rizespor maçında kart sınırındaki Jayden Oosterwolde'nin akıllı bir oyuncu olduğunu, kart görürse de Çağlar Söyüncü'nün hazır olduğunu belirtti.

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap