Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, çiftçinin en önemli girdi maliyetlerinin başında gelen mazota yapılan üst üste zamlara tepki gösterdi. "Zamların hızına yetişemez olduk" diyen Ferda Ergün, "Mazot 25 TL'yi aşmış durumda. Sabah akşam zam geliyor" diye kaydetti.
Ziraat Odası Başkanı Ergün, "Çiftçilerimiz karamsar, ekimler azaldı. Ekenler gübre atamadı, sulama yapamadı. Her çiftçi kendi ihtiyacı kadar ekip, kendi karnını doyurur. Ancak o zaman ülke olarak hepimiz aç kalırız" diye konuştu.
GIDA SAVAŞLARI KAPIMIZDA
Ferda Ergün, şöyle konuştu; "İktidar sesleniyorum. Seçim zamanı kapı kapı dolaşıp oy isteyen vekillere sesleniyorum. Çiftçinin iyi gününde yanındaydınız da neden bu zor günlerde kapılarına gidip dertlerini dinlemiyorsunuz? Çiftçiyi topraktan soğutmayın. Artan maliyetler karşısında kimsenin takati kalmadı. Çiftçiye destek olun. Çünkü gıda savaşları kapımızda. Bu bir senaryo değil, tamamen gerçek."