Trendyol 1. Lig'de mücadele eden ve son dönemde teknik direktör Osman Zeki Korkmaz ile yollarını ayıran Sivasspor, uluslararası futbol otoritesi FIFA'dan şok bir haber aldı. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), kırmızı-beyazlı kulübe 3 dönem transfer yasağı cezası verildiğini duyurdu.
YASAĞIN NEDENİ MALİ ANLAŞMAZLIKLAR
FIFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Sivasspor'a verilen cezanın gerekçesinin "mali anlaşmazlıklar" olduğu öğrenildi. Bu ceza, küme düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Sivas ekibinin gelecek kadro planlamasını ciddi şekilde olumsuz etkileyecek.
Ligde zorlu bir dönemden geçen Sivasspor, 11 maç sonunda topladığı 14 puanla 11. sırada yer alıyor. Sezon ortasında teknik direktör değişikliğine gitmek zorunda kalan kulüp, şimdi de bu transfer yasağı şokuyla karşı karşıya kaldı.
FIFA'nın verdiği 3 dönem transfer yasağı, kulübün borçlarını kapatamaması halinde önümüzdeki 1,5 yıl boyunca (yaz ve kış transfer dönemleri dahil) kadrosuna yeni bir oyuncu katamayacağı anlamına geliyor. Sivasspor yönetiminin, yasağın kaldırılması için hukuki ve mali süreçleri hızla başlatması bekleniyor.
Haber Merkezi