FİSKOBİRLİK'in kendisine uygun fiyatla tahsis edilen fındıkları kendi üretiminde kullandığı gibi ihracatçıların da fındık satmakta olduğu yurt içindeki sanayici firmalara da pazarladığını iddia eden ihracatçılar, bu durumda, aynı pazara ürün satan bir kuruma devlet eli ile ve uygun fiyatla fındık verilmesinin haksız rekabet yarattığı ifade edildi.
BİZDE FINDIK İSTİYORUZ
Bu durum ihracatçıların pazar paylarını azaltarak, faaliyetlerini olumsuz yönde etkiliyor. Türkiye fındık ihracatının yüzde 100'ünü gerçekleştiren fındık ihracatçılarına da, FKB'ye verilen şartlarla fındık verilmesinin hakkaniyetli bir uygulama olacağını vurgulayan ihracatçılar, depolardaki 200 milyon dolarlık fındığın çürüdüğünü belirterek, aynı şartlarda mal istediklerini kaydettiler.
İhracatçılar, TMO'dan fındık beklediklerini belirtirken, "Şuan TMO'nun 2017 yılı fındığının depolarda durması yüzünden devlet zarar ediyor. Fındık TMO depolarında çürüyor. İhracatçılar olarak TMO'dan fındık istediğimizde satışımız yok diyorlar. 200 milyon dolarlık fındığın depoda durması sadece fırsatçılara yarar" açıklamasında bulundular. Feride İÇKİLLİ