Fındık İşçilerine Sigorta Mı Geliyor
Paylaş

Fındık İşçilerine Sigorta Mı Geliyor

Ekleme: 11.07.2019 15:54

Ordu'da her yıl fındık hasat döneminde yurdun değişik bölgelerinden ve komşu ülkelerden gelen mevsimlik işçiler, Büyükşehir tarafından kurulan şirketten hem sigortalı olacak hem de iş bitimi hakedişlerini alacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'ya il dışından fındık toplamak için gelen işçi gruplarına ağustos ve eylül aylarında yaklaşık 45 milyon lira ödendiğinin belirlenmesi üzerine harekete geçti.

İlk etapta Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Ordu Tarım ve Hayvancılık Gıda Sanayi A.Ş. iştirak şirketini kurduran Başkan Güler, şirketin faaliyet alanına fındığı da ekledi. 

FINDIK İŞÇİLİĞİ ŞİRKETLEŞİYOR 

Pilot bölge olarak belirlenen Altınordu, Ünye ve Fatsa'da gerçekleştirilecek çalışmaya göre 15'er kişilik ekipler oluşturulacak. Bu ekipler şirkete bağlı olarak sigortalı olarak çalışacaklar. Fındık hasadı yaptırmak isteyen bahçe sahibi işveren olarak bu şirket ile anlaşma imzalayacak. Bu anlaşmaya göre, ekipler fındığı hasat ettikten sonra ödemesini şirkete gerçekleştirecek. Şirket işçilere iş bittikten sonra ödemesini peşin olarak gerçekleştirecek. Fındık işinde çalışmak isteyen kişiler, ağustos ve eylül ayında yapılacak hasadın ardından bahçe temizleme, ot biçme gibi işlere de başvuru yapabilecek. Bahar aylarında fındık bahçelerinin temizlenmesi, otların biçilmesi, ilaçlanması gibi hizmetler söz konusu şirket tarafından gerçekleştirilecek. 

BAŞVURULAR 17 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Fındık işçiliğinde çalışmak isteyenler başvurularını 17 Temmuz'dan itibaren yapabilecek. Başvurular Altınordu'da Ordu Büyükşehir Belediyesi Danışma Ofisi'ne, Ünye'de ORMEK binasındaki ofise, Fatsa'da Kültür Sarayı'nda oluşturulan başvuru ofisine yapabilecekler. Ümit GÜNGÖR

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.