Fındık üreticisi 'kredi ötelemesi' istiyor
Paylaş

Fındık üreticisi 'kredi ötelemesi' istiyor

Ekleme: 01.10.2021 15:10 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye fındık üreticisinin ivedilikle çözüm bekleyen sorunlarını taşıyan MKYK Üyesi Erdal Avcı, banka ve kooperatif kredilerinin yılsonuna ötelenmesini talep etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Erdal Avcı, BBP Çarşamba İlçe Başkanı Ertan Sağlam ve yönetim kurulu üyeleri, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi Ankara'da genel merkezde ziyaret etti.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Ayvacık'ta alım merkezi açması, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşerek, TMO'nun haftanın 6 günü alım yapmasını sağlayan BBP Genel Başkanı Destici'ye teşekkür eden heyet ayrıca TMO'nun rekolte üzerinden fındık alımı yapmasının birçok çiftçiyi mağdur ettiği dile getirdi.

KREDİ ÖDEMELERİ ARALIK'A ÖTELENMELİ
Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçilerden alacaklarını Aralık ayında tahsil etmesini talep eden heyet, böylece fındık üreticisinin zaman kazanarak ürünlerini yok pahasına satmasının önüne geçilebileceğini dile getirdi. Heyet, kotanın yükseltilerek çiftçinin ürününün tamamını TMO'nun almasının önünün açılmasını talep etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de gerçekleştirdiği bir toplantıda fındık üreticilerinin taleplerini gündeme taşıdı.

Ziyarette BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye Ayvacıklı çiftçiler adına yöresel ürünler olan 'fındık, elma ve armut pekmezi' hediye edildi. N. Alper CABBAR

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.