Samsun’da son 3 gündür etkili olan fırtınanın dinmesiyle birlikte balık tezgahları tekrar doldu. Kötü hava koşulları nedeniyle denize açılamayan balıkçı tekneleri bugün yeniden avlanmaya başladı ve tezgahlar balık çeşitleriyle şenlendi. Fırtınanın sona ermesiyle birlikte denize açılan gırgır teknelerinden gelen bol miktarda balık, fiyatların da düşmesine neden oldu.

BALIK FİYATLARINDA YARI YARIYA DÜŞÜŞ
Balık satıcısı Onurcan Köse, hava şartlarının düzelmesiyle balık miktarının arttığını ve fiyatların yarı yarıya düştüğünü belirtti. Köse, “Mezgitin kilosu 200 TL’den 100 TL’ye, istavritin kilosu 150 TL’ye, barbunun kilosu ise 100 TL’ye kadar düştü. Vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu" dedi.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
Balık tezgahlarının tekrar dolması ve fiyatların düşmesi, Samsunlu vatandaşların balıklara olan ilgisini artırdı. Önceki günlere göre fiyatlarda yaşanan büyük düşüş nedeniyle tezgahların önünde yoğunluk oluştu.

Doğukan Sırgancı