Fon soruşturmasında yeni adım: Talimat verildi
Paylaş

Fon soruşturmasında yeni adım: Talimat verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Fon Koordinasyon Kurulu, ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda tasfiye kapsamındaki fonlarda yatırımcıların net yatırım tutarlarının hesaplanması, ödeme takvimi ve Sermaye Piyasası Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Fon Koordinasyon Kurulu, ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda tasfiye kapsamındaki fonlarda yatırımcıların net yatırım tutarlarının hesaplanması, ödeme takvimi ve Sermaye Piyasası Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikler ele alındı. 

FON YATIRIMCILARININ ÖDEME SÜRECİ GÖRÜŞÜLDÜ

Fon Koordinasyon Kurulu'nun ikinci toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 30 Eylül 2026 tarihli kararları kapsamında hesaplanacak net yatırım tutarının belirlenmesine ilişkin çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca fon hesaplarına ilişkin alınan ödeme kararının uygulanmasına yönelik ikincil düzenlemeler ile ödeme takvimi de ele alındı. 

SERMAYE PİYASASI KANUNU İÇİN YENİ TASLAK

Kurul toplantısında bir süredir üzerinde çalışılan Sermaye Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına ilişkin taslak da gündeme geldi.

Taslağın nihai hale getirilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli talimatların iletildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, ele alınan düzenlemelerde vatandaşlara herhangi bir ek yük getirilmemesinin esas alındığı belirtildi.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILACAK

Fon piyasasının belirli ve sınırlı bir bölümünde ortaya çıkan sorunun çözümü için çalışmaların sermaye piyasası kuralları çerçevesinde sürdürüleceği bildirildi.

Açıklamada, süreçte hakkaniyet ve adaletin gözetileceği, gerekli çalışmaların hızlı ve etkili şekilde yürütüleceği ifade edildi. 

FON SORUŞTURMASINDA TUTUKLU SAYISI 65'E ULAŞTI

Fon soruşturması kapsamında yürütülen adli süreçte tutuklananların sayısının 65'e ulaştığı, 19 şüphelinin ise gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi. 

S&P'DEN TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings yetkilileri ise Türkiye'deki bazı fonların tasfiye sürecinin ülkenin kredi notu açısından aşağı yönlü bir baskı oluşturmasının beklenmediğini açıkladı.

S&P'nin Türkiye'ye ilişkin bu yılki ikinci kredi notu ve görünüm değerlendirmesini 16 Ekim'de yayımlaması bekleniyor. Kuruluş, nisan ayındaki son değerlendirmesinde Türkiye'nin kredi notunu “BB-/B” seviyesinde teyit etmiş, görünümü ise “durağan” olarak korumuştu. 

S&P Global Ratings yetkilisi Karen Vartapetov, fonlarla ilgili gelişmelerin izole kalması halinde kredi notu üzerinde aşağı yönlü baskı beklemediğini ifade etti.

 

Kaynak: dunya.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.