Gündem

Fon soruşturmasında yeni karar! İki şirketin faaliyetleri durduruldu

SPK, Tera Portföy ve Pusula Portföy'ün faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Şirketlerin tasfiye kapsamı dışındaki fonları için de tasfiye kararı alındı.

1 dk okuma
Fon soruşturmasında yeni karar! İki şirketin faaliyetleri durduruldu
Paylaş

Fon soruşturması kapsamında SPK, Tera Portföy Yönetimi AŞ ve Pusula Portföy Yönetimi AŞ'nin sermaye piyasası faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. İki şirketin tasfiye kapsamı dışındaki fonları için de yeni karar alındı.

TERA VE PUSULA İÇİN GEÇİCİ DURDURMA

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tera Portföy Yönetimi AŞ ile Pusula Portföy Yönetimi AŞ'nin sermaye piyasası faaliyetlerini 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında geçici olarak durdurdu.

Kurul ayrıca, 17 Eylül 2026 tarihli kararlarla tasfiyesine hükmedilenler dışındaki yatırım fonları, gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonlarının da tasfiye edilmesine karar verdi.

FONLAR İKİ BANKAYA DEVREDİLDİ

Tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için Tera Portföy fonlarında Türkiye İş Bankası, Pusula Portföy fonlarında ise Ziraat Bankası görevlendirildi.

SPK, 17 Eylül'de Tera Portföy ve Pusula Portföy'ün de aralarında bulunduğu yedi portföy yönetim şirketinin bazı fonlarının tasfiyesine karar vermişti. Son kararla birlikte daha önce tasfiye kapsamına alınmayan fonlar için de süreç başlatılmış oldu.

KaynakHaber Merkezi

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.