ndokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi, sektörün deneyimli isimlerini geleceğin gazetecileriyle bir araya getirdi. ‘Gazeteciler Sahadan Bildiriyor’ başlığıyla düzenlenen panelde, medya dünyasının geçirdiği dönüşüm, sahadaki zorluklar ve mesleğin etik temelleri masaya yatırıldı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı etkinlik, genç iletişimciler için bir rehber niteliği taşıdı.
"GAZETECİ KAMU ADINA SORGULAYAN KİŞİDİR"

Panelin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, gazeteciliğin toplumsal önemine vurgu yaptı. Gazeteciliğin sadece bilgi aktarmak değil, kamusal bir sorumluluk üstlenmek olduğunu belirten Bekiroğlu, "Gazeteci; sorgulayan fikirle yoğrulan ve tüm bu çabayı kamu yararı adına sergileyen bir meslek insanıdır," diyerek mesleğin temel misyonunu hatırlattı.
MURAT SANDIKÇI: "TEKNOLOJİ DEĞİŞSE DE EMEK BAKİDİR"
Demirören Haber Ajansı (DHA) Samsun Bölge Müdürü Murat Sandıkçı, 27 yıllık mesleki tecrübesini öğrencilerle paylaştı. Gazetecilikte dijitalleşme ile birlikte araçların ve hızın değiştiğini ancak temel unsurun hala "insan emeği" olduğunu ifade eden Sandıkçı, “Şartlar ne kadar değişirse değişsin, gazeteciliğin özündeki sahada verilen mücadele ve alın teri asla değişmez. Başarı için sahadan kopmamak şarttır,” dedi.
MAHMUT ERDOĞAN: "YİNE OLSA YİNE GAZETECİ OLURDUM"
A Haber Samsun Bölge Müdürü Mahmut Erdoğan ise mesleğe olan tutkusunu dile getirerek öğrencilere motivasyon aşıladı. Gazeteciliğin sokaktaki vatandaştan devletin zirvesine kadar uzanan geniş bir gözlem alanı sunduğunu belirten Erdoğan, "Bu meslek çok yönlü bir yaşam biçimidir. Bir kez daha dünyaya gelsem, yine bu yolu seçerdim. İletişim fakültelerinde aldığınız eğitim çok kıymetli, bunun değerini bilin," ifadelerini kullandı.
Zeynep Irmak Öcal