Ankara'da Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, mevcut başkan Mansur Yavaş'ı destekleme kararı aldı. Diğer beş ilde ise CHP, DEVA, İYİ Parti, Demokrat Parti ve AK Parti'nin adaylarına destek vereceklerini duyurdular.
Gelecek Partisi'nin Düzce'de DEVA'yı, Ordu'da Demokrat Parti'yi, Tokat'ta İYİ Parti'yi, Mardin'de ise AK Parti'nin adayı Abdullah Erin'e destek vereceği belirtildi.
Ayrıca, Saadet ve Gelecek Partisi'nin ortak adayları da şu şekilde belirlendi:
- Konya: Abdulkadir Karaduman (Saadet Partisi)
- Hatay: Necmettin Çalışkan (Saadet Partisi)
- Denizli: Sema Silkin Ün (Gelecek Partisi)
- Tekirdağ: Ahmet Akçay (Gelecek Partisi)
Gelecek Partisi'nin açıklamasında, "Sayın Genel Başkanımızı başta olmak üzere Gelecek Partisi'nin tüm mensuplarının ortak şiarı 'Önce Millet Sonra Parti sonra bendir' denilerek, 5 ilde DEVA, İyi Parti, Demokrat Parti ve AK Parti'nin destekleneceği ifade edildi. Ayrıca, Ankara'da mevcut başkan Mansur Yavaş'ın şeffaf ve samimi yönetimini takdir ettikleri belirtilerek destek kararı açıklandı. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin destekleyeceği diğer partilerin adayları da ayrıca belirtildi.
Tuğçe Gevşek