Havalimanlarındaki işletmelerde ürünlerin pahalıya satılması bazı dönemlerde gündeme geliyor. Son olarak bir sosyal medya kullanıcısı fişini paylaşarak adeta isyan etti.
Havalimanlarında menü fiyatlarının dışarıdaki işletmelere göre daha pahalı olması gündem oluyor. Havalimanında ihtiyaçlarını gidermek ateş pahası olması nedeniyle havalimanına giden yolcular fiyatları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki bir işletmede satılan sandviç ve çayın fiyatı sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılan fişte, sandviç için 550 TL, çay için ise 185 TL ödendiği görüldü. Toplam 735 TL’lik hesap sosyal medyada tartışma oluşturdu.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Kısa sürede yayılan görüntü sosyal medyada çok sayıda yorum aldı. Kullanıcılar özellikle havalimanlarındaki yiyecek-içecek fiyatlarının yüksekliğine tepki gösterdi. Fiyatların kabul edilemez olduğunu savunan birçok kişi, denetimlerin artırılması yönünde çağrıda bulundu.
“BU FİYATLAR NORMAL Mİ?” TARTIŞMASI
Paylaşımın ardından sosyal medyada “havalimanı fiyatları” yeniden gündem olurken, kullanıcılar benzer deneyimlerini paylaşmaya başladı. Kira maliyetleri ve havalimanı konsepti nedeniyle fiyatların normal olduğunu savunan az sayıda kullanıcıya karşılık, büyük bir kesim temel gıda ihtiyaçlarının bu denli yüksek fiyatlarla satılmasının haksız kazanç olduğunu ileri sürdü.
Haber Merkezi

