Göç İdaresi'nde Sahte Kimlik Olayı! Samsun Valiliği'nden Açıklama Yapıldı
Paylaş

Göç İdaresi'nde Sahte Kimlik Olayı! Samsun Valiliği'nden Açıklama Yapıldı

Ekleme: 20.11.2024 01:19 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun Göç İdaresi'nde tercüman olarak çalışan personelin, oturum izni olmayan göçmenlere para karşılığı sahte kimlik düzenlediği iddia edildi. Samsun Valiliği'nden durumla alakalı açıklama geldi.

Samsun Göç İdaresi’nde tercüman olarak çalışan bazı personelin, oturum izni bulunmayan yabancı uyruklu şahıslara para karşılığı sahte kimlik düzenlediği iddiası gündeme geldi. 

VALİLİKTEN RESMİ AÇIKLAMA

Samsun Valiliği, iddialara ilişkin bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi: “İl Göç İdaresi Müdürlüğünde tercüman olarak görev yapan H.Y. isimli şahıs, bazı işlemlerde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 14.11.2024 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Şahıs hakkında idari soruşturma başlatılmış olup, iddiaya konu olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

[ilgili-haber=1770820]

GÖÇMENLERDEN YÜKSEK ÜCRETLER ALINDIĞI İDDİA EDİLİYOR

İddialara göre, sahte kimlik temin edilen göçmenlerden 200 bin ile 400 bin lira arasında değişen ücretler alındı. Operasyonda gözaltına alınan H.Y.’nin tutuklandığı, başka bir şüpheli olan M.C.Ö.’nün yakalanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.