SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
GOOGLE, ATATÜRK AYIBINA SON VERDİ!

GOOGLE, ATATÜRK AYIBINA SON VERDİ!

Hazır

Giriş: 31.05.2024 10:00 Güncelleme: 30.05.2026 19:45
Google, Mustafa Kemal Atatürk'ün biyografisindeki hatayı düzelterek, “Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu” olarak güncelledi. Google, Mustafa Kemal Atatürk'ün biyografisinde yaptığı hatayı düzeltti ve...

Google, Mustafa Kemal Atatürk'ün biyografisindeki hatayı düzelterek, “Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu” olarak güncelledi.

Google, Mustafa Kemal Atatürk'ün biyografisinde yaptığı hatayı düzeltti ve Atatürk'ün biyografisini “Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu” olarak güncelledi.

Dünyanın en popüler arama motorlarından biri olan Google, önceki biyografi tanımında Atatürk'ü “Eski Türkiye Cumhurbaşkanı” olarak belirtmişti, bu durum yurttaşların yoğun tepkisine yol açmıştı.

Gelen tepkilerin ardından Google, hatayı fark edip kısa bir süre içinde düzeltme yaparak Atatürk'ün biyografisini güncelledi. Şirket, hatanın sorumluluğunu üstlenerek gerekli düzeltmeyi yapma konusunda adım attı.

Dün sabah itibarıyla, Google'da Atatürk'ün biyografisi "Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu" olarak güncellendi. Bu güncelleme, memnuniyetle karşılandı.

SAMSUN SAMSUNG’U GEÇTİ

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun’un tanıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada, “İnternet tarayıcılarında Samsun’u aratınca Samsung çıkıyor’ diyorlar. Ben de bazen Samsun’u aratınca Samsung çıkıyor. Samsung dünya markasıdır. Ama Samsun’un önüne geçmemesi lazım” dedi. (3 Aralık 2017)

Güney Kore’ye ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, Samsung Genel Merkezi’ne de bir ziyarette bulundu.

Heyet, ziyaret esnasında görüştükleri Samsung Yönetim Kurulu Başkanı HyunSuk-Kim’le bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Heyette bulunan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, bu fotoğrafı Twitter’dan “Başbakanımızla Güney Kore’de Samsun Genel Merkezini ziyaret ediyoruz. Samsung Yönetim Kurulu Başkanı HyunSuk-Kim’in Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak’a selamı var:)” mesajıyla paylaştı. (8 Aralık 2017)

Sonuçta ne oldu?

Samsun kazandı!

Arama motoruna Samsun yazınca Samsung çıkmıyor, Samsun çıkıyor!

8 YAŞINDA OLAĞANÜSTÜ YETENEK!

Sanat Şehri Samsun’da küçük yaşta birçok uluslararası başarıya imza atan olağanüstü yetenek Yusufhan Çakır, Türk Marşı’nı Bandırma Vapuru önünde büyük bir ustalıkla seslendirerek herkesi gururlandırdı.

8 yaşındaki Samsunlu piyanist Yusufhan Çakır;

İngiltere Kraliyet Ailesi Royal Akademi’deki 8 seviyelik sınavın 8. Aşamasına geçti.

8. Uluslararası Mozart Akademi Piyano Yarışması’nda üçüncü oldu.

Ulusal Altın Nota Piyano Yarışması’nda birinci oldu.

Batum Senfoni Orkestrası ile konser verdi.

8-9 Haziran 2024’te düzenlenecek 6. İPC Uluslararası Piyano Yarışması İstanbul Finallerinde Samsun’u ve ülkemizi temsil edecek. SAMSUN

BASKIN’DAN İKİ İMZA GÜNÜ

Samsun Ladik Akpınar Köy Enstitüsü’nün öyküsünü, belgeler ve tanıklarla kaleme alan gazeteci-yazar Cemil Baskın 1 Haziran 2024 cumartesi günü saat 10.00’da Ladik Akıpnar Fen Lisesi’nde (LADER) Ladik Akpınar Mezunları Eğitim ve Kültür Derneği’nin düzenlediği 26. Geleneksel Pilav Günü’nde söyleşi ve imza gününe katılacak.

Cemil Baskın ikinci imza gününü 4 Haziran 2024 saat 16.30’da Terme Birlik ve Dayanışma Derneği Lokali’nde gerçekleştirecek.

 

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap