Samsun'da CHP'nin Bafra ilçe kongresi bugün gerçekleştirilecek. Bafra ilçe kongresinde ise eski ilçe başkanı Vahit Perçin, Serkan Dönüm ve Nihat Oktay ilçe başkanı olmak için yarışacak.
GÖREVDEN ALINMIŞTI
Partisi tarafından yerel seçimlerde başarısız olduğu gerekçesiyle partisinin il başkanlığı tarafından disipline verilen, ardından yerine kayyım atandıktan sonra Vahit Perçin, hatırlanacağı üzere CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na başvurmuştu. YDK, CHP İl Disiplin Kurulu’nun almış olduğu kararı bozmuş ve Vahit Perçin’i görevine iade etmişti. Bu kez CHP Samsun İl Yönetimi görevden almıştı.
VAHİT PERÇİN'DEN MANİFESTO GİBİ AÇIKLAMA
CHP Bafra İlçe Başkan Adayı Vahit Perçin yaptığı yazılı açıklamada, "Samsun’da Büyükşehir dahil 17 belediyemizi kaybettik sadece Atakum belediyemiz koruyabildik. Hemen yanı başımızda Amasya Kastamonu gibi AKP’nin kalelerini partimiz almış Türkiye’de 410 belediyeyi kazanmış ama Samsun’da bir başarı hikayesi yazamamışken, İl Başkanlığı tarafından disipline verildik. Yetmedi ihraç edildik partiden atıldık. Benim suçum başka parti adayına çalışmakmış.

Vahit Perçin
Gene yönetim kurulu üyem yedi göbek Cumhuriyet Halk partili olan kıymetli kardeşim Dursun Ali Sözen de kavga etti diye disipline verildi başka parti adayına çalışmaktan ihraç edildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kimliğini taşıyıp da Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe başkanı ilçe yöneticiliğine yükselmiş, Türkiye’nin hiçbir ilinde ve ilçesinde partisine ihanet edecek başka partiye çalışacak kansız bu partide yoktur. Şimdiye kadar Bafra ile birlikte yedi ilçe örgütü başkanı veya yöneticileri ya disipline verilip ihraç edildi ya da görevden alındı. Tarafıma yapılan haksızlığı yüksek disiplin kuruluna taşıdım ve il disiplin kurulunun almış olduğu kararı yüksek disiplin kurulu bozdu ve bizi görevimize iade etti. Bizim başımıza gelen pişmiş aşın başına gelmedi.

Serkan Dönüm
Görevimize iade edildik bu sefer sayın İl Başkanı Mehmet Özdağ tarafından istifamız istendi. Neden istifamızı istiyorsunuz dediğimizde seninle çalışmak istemiyorum yönetimle çalışmak istemiyorum gerekçe bu. Ve akabinde görevden alındık. Kıymetli arkadaşlarım değerli yol arkadaşlarım ben sizlerin iradesiyle Bafra delegasyonumuzun büyük bir çoğunlukla ortaya koymuş olduğu irade ile ilçe başkanı seçildim ve şu anki il yönetimimiz tarafından hakları elinden alınarak mağdur edildim. Bizim yapacak daha çok işimiz var bizim partimize daha edecek çok hizmetimiz var biz kimseyle düşman değiliz kimseyle kavgalı değiliz.

Nihat Oktay
Biz Bafra’da partimizi daha ileriye taşımak oylarımızı artırmak inşallah gerçekleşecek erken genel seçimde Bafra’mızı temsilen en az bir tane milletvekili göndermek istiyoruz. Sağ olun sizin gibi birçok yol arkadaşımız da bizimle aynı fikirde”
Cemil Ciğerim