CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Geçici Kurul Başkanı (Kayyum) olarak atanan Gürsel Tekin, görevindeki ilk disiplin hamlesini gerçekleştirdi. Tekin, yaptığı yazılı açıklama ile CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Yalçın Kızılaslan’ı “geçici çıkarma” talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiğini duyurdu.
DİSİPLİN SEVKİNİN GEREKÇESİ
Gürsel Tekin, disiplin sürecinin gerekçesini, partinin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sarf edilen sözler ve davranışlar olarak açıkladı. Tekin, açıklamada bu tutum ve davranışların parti kültürüyle bağdaşmadığını ve nezaketten uzak olduğunu belirtti.
Tekin'in açıklaması şöyle:
"Geçtiğimiz günlerde partimizin önceki Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nda sarf edilen ve tüm partililerimizi rahatsız eden, parti kültürümüzle bağdaşmayan, nezaketten uzak tutum ve davranışlar tarafımızca asla kabul edilemez bulunmuştur."
"İstanbul İl Başkanlığı Geçici Kurulu olarak, bu tür davranışların parti ahlakı, geleneği ve tüzüğümüzle bağdaşmadığı açıktır."
"Bu nedenle, ilgili kişi hakkında gerekli işlemler ivedilikle yapılmış ve süreç tüzüğümüzün hükümleri doğrultusunda işletilmiştir."
"Cumhuriyet Halk Partisi, kurucu değerlerine, ahlaki duruşuna ve ortak saygınlık iklimine gölge düşüren hiçbir tutuma müsamaha göstermemiş; bundan sonra da hiçbir tereddüt göstermeden gereğini yapmaya devam edilecektir."

sozcu.com.tr