Gürz Operasyonlarında 709 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Paylaş

Gürz Operasyonlarında 709 Mağara ve Sığınak İmha Edildi

Ekleme: 04.12.2024 12:36 Güncelleme: 31.05.2026 10:41

Gürz operasyonlarında 709 mağara, sığınak ve depo imha edildi. Operasyonlarda tonlarca patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi. İşte detaylar.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü PKK/KCK’nın kırsaldaki kış yapılanması ve eylem hazırlıklarına yönelik düzenlenen Gürz operasyonlarında 2024 yılı boyunca 709 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.

HER GÜN DEVAM EDEN OPERASYONLAR

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var, o da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele etmek,” ifadelerini kullandı.

Gürz operasyonları, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının yanı sıra Jandarma SİHA ve ATAK helikopterlerinin desteğiyle gerçekleştiriliyor.

OPERASYONLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Operasyonlar kapsamında bombalı eylemler için hazırlanan:

  • 2 ton 100 kilogram kimyasal patlayıcı,
  • 617 kilogram plastik patlayıcı,
  • 97 kilogram TNT,
  • 194 mayın ve canlı bomba yeleği ele geçirildi.

Ayrıca, saldırı amaçlı hazırlanan:

  • 99 bin 936 muhtelif mühimmat,
  • 13 bin 657 ağır silah mühimmatı,
  • 2 bin 252 el bombası,
  • 63 roketatar ve güdümlü füze bulundu.

SIĞINAKLAR TEK TEK İMHA EDİLDİ

Terör örgütünün lojistik ve eylem amaçlı hazırladığı sığınaklar jandarma ekipleri tarafından tespit edilerek imha edildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan jandarma ekiplerini tebrik etti.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.