İlkadım Belediyesi, güzellik salonlarının masraflarını asgariye indirecek bir uygulamayı hayat geçiriyor. Samsun Umum Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Savaş Kiraz, "İlkadım'da açılan güzellik salonları ruhsat raiç bedeli 2 Bin 500 TL'ydi. Ayrıca açılan işletmenin metrekaresine göre de masraf çıkıyordu. 50 bin TL'lik sermaye ile güzellik salonu açan esnafımız yaklaşık 10 bin TL'ye yakın bedel ödüyordu. Bir koltuk ile çalışacak olan güzellik uzmanları dahi 5 bin TL civarında bir bedel ödemek zorunda kalıyordu. Fiyatların yüksek olmasından dolayı esnaflarımızdan şikayet geliyordu" dedi.
MAKUL FİYATA ÇEKECEĞİZ
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a konuyu anlattıklarını belirten Kiraz, "Başkanımız fiyatların çok yüksek olduğunu ve Meclis'te bu konuyu gündeme taşıyacaklarını getirdi. Ruhsat raiç bedellerinin makul bir fiyata çekileceğinin sözünü verdi" diye konuştu.
Başkan Kiraz, "Küçük esnafın yaptığı yatırım ve kazandığı para bellidir. Milyon TL yatırım yapan iş insanıyla, 50 metrekarelik güzellik salonu açan bir esnaf aynı kefeye konulmamalı. Yerel yöneticilerimiz duyarlı olmalı" ifadelerini kullandı.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Umum Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Oda Başkanı Savaş Kiraz'ı ziyaret etti. İsmail AKDUMAN