Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen çok yönlü soruşturmada, Dernek Başkanı Haluk Levent'in senet işlemleri savcılık dosyasına girdi. Soruşturma kapsamında Levent’in bir gayrimenkul alımı için farklı tarihlerde toplam değeri 2 milyon 750 bin dolar olan 3 ayrı senet verdiği, bu senetlerde kendisi “borçlu” gözükürken Ahbap Derneği’nin "iptal edilemez şekilde kefil" yapıldığı belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Dernek Başkanı Haluk Levent; 'Dernekler kanununa muhalefet', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Örgüt üyeliği' suçlamalarıyla İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bursa'da gözaltına alınmıştı. Yürütülen incelemelerde Levent’in 2020-2026 yılları arasında 990 milyon lira bahis oynadığı, 390 milyon lira kaybettiği ve Ahbap Derneği'nin hesabından asistanı Yeliz Kaya’nın hesabına 120 milyon lira para aktarıldığı tespit edilmişti.
AHBAP DERNEĞİ KAŞELİ SENETLERİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte, savcılık dosyasına giren senetlerin detayları netleşti. Yapılan incelemelerde Haluk Levent’in bir gayrimenkul alımı gerçekleştirmek amacıyla; 15 Ocak tarihli 250 bin Dolar, 15 Şubat tarihli 1 milyon 250 bin Dolar ve 30 Mart tarihli 1 milyon 250 bin Dolar olmak üzere, üzerinde Ahbap Derneği kaşesi bulunan toplam 3 senet verdiği belirlendi. Hazırlanan bu senetlerde Haluk Levent'in şahsen "borçlu" olarak yer aldığı, Ahbap Derneği’nin ise “gayrikabili rücu” (iptal edilemez şekilde) “Kefil” olarak gösterildiği adli raporlara yansıdı.
4 GÜN SONRA BAŞKASINA DEVREDİLDİ
Mali suçlarla mücadele ekiplerinin tepsitlerine göre, Arland adına kayıtlı olan söz konusu gayrimenkulün ilk etapta Haluk Levent’in asistanı adına satın alındığı belirlendi. Soruşturma dosyasında yer alan iddiaya göre, asistan adına tescil edilen taşınmazın, yalnızca 4 gün sonra aklamak suretiyle E.Ö.Ç. isimli şahsa devredildiği ortaya çıkarıldı. Gözaltındaki süreç ve adli işlemler devam ediyor.
Kaynak: Haberler.com

