Havada Panik! THY ve AJet Tek Tek Seferleri İptal Etti!
Paylaş

Havada Panik! THY ve AJet Tek Tek Seferleri İptal Etti!

Ekleme: 28.02.2026 14:25 Güncelleme: 30.05.2026 23:04

Orta Doğu'daki savaş ve kapatılan hava sahaları nedeniyle THY 10, AJet ise 5 ülkeye olan seferlerini iptal etti.

Orta Doğu'da ABD, İsrail ve İran arasında başlayan askeri çatışmalar ve hava sahalarının kapatılması, sivil havacılığı vurdu. Türk Hava Yolları (THY) ve AJet, bölgedeki güvenlik riskleri ve hava sahası kısıtlamaları nedeniyle çok sayıda ülkeye uçuşların iptal edildiğini duyurdu.

THY 10 ÜLKEYE UÇUŞLARI DURDURDU

Türk Hava Yolları İletişim Başkanı Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hava sahası kısıtlamaları nedeniyle seferlerin askıya alındığı ülkeleri ve tarihleri paylaştı. Üstün'ün açıklamasına göre THY’nin uçuş takvimindeki değişiklikler şu şekilde:

  • 2 Mart 2026’ya kadar iptal edilenler: Lübnan, Suriye, Irak, İran ve Ürdün.

  • 28 Şubat 2026 için iptal edilenler: Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman.

Yahya Üstün, gelişmelerin anlık takip edildiğini ve yeni iptallerin söz konusu olabileceğini belirtti.

AJET’TEN GÜVENLİK RİSKİ NEDENİYLE İPTAL KARARI

AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya da bölgedeki artan güvenlik risklerine dikkat çekerek 5 ülkeye yönelik seferlerin durdurulduğunu açıkladı. AJet tarafından yapılan resmi bilgilendirmede; İran, Irak, Suriye ve Lübnan seferlerinin 2 Mart’a kadar, Birleşik Arap Emirlikleri seferinin ise 28 Şubat tarihi için iptal edildiği bildirildi.

AJet yetkilileri, yolcuların güncel uçuş bilgilerini resmi kanallar üzerinden takip etmeleri gerektiğini vurgularken, bölgedeki durumun kritikliği nedeniyle ek önlemlerin alınabileceği mesajını verdi.

 

Tuğçe Gevşek

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.