Samsun’un Havza ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, Kıvılcım Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Gaziler ve vatandaşların katıldığı etkinlik, coşku ve hüzünle bir arada yaşandı.
TÖREN KIVILCIM ŞEHİTLİK ANITI'NDA YAPILDI
Tören, Şehitlik Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliği Başkanı Harun Saat, yaptığı konuşmada gazilerin Türk milletinin onur kaynağı olduğunu vurguladı. Saat, "Gaziler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birer kalesidir ve böylesi bir günde hatırlanmaktan büyük gurur duymaktayız," dedi.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ VE DUALAR
Törenin ardından Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için dualar edildi. Kaymakam Ayvat, gazilerin fedakarlıkları ve kahramanlıkları karşısında minnet duyduklarını ifade etti.

GAZİLERİN EVİ ZİYARET EDİLDİ
Kaymakam Ayvat, törenden sonra Muharip Gaziler Havza Temsilciliği’ni ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi. Gazilerin bu ülke için yaptıkları fedakarlıkları hatırlatan Ayvat, "Gazilerimiz, vatan için canlarını ortaya koymuş kahramanlardır. Onların her zaman yanındayız," şeklinde konuştu.

MEVLİT PROGRAMIYLA SONA ERDİ
Etkinlikler, Kevser Camisi’nde şehitler için düzenlenen mevlit ile sona erdi. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve diğer protokol üyeleri de tüm gazilerin gününü kutlayarak, şehitlerin ve gazilerin unutulmadığını belirtti.

Haber Merkezi