Havza’da Afetlerden Korunmak İçin Kurban Kesildi
Paylaş

Havza’da Afetlerden Korunmak İçin Kurban Kesildi

Samsun’un Havza ilçesinde 9 mahallede afetlerden korunmak ve bereketli hasat için afat kurbanı kesildi. Dualar edildi, yemek ikramı yapıldı.

Samsun’un Havza ilçesine bağlı 9 mahallede, doğal afetlerden korunmak ve bereketli bir hasat yılı geçirmek amacıyla “afat kurbanı” kesildi. Etkinlikler, dualar ve toplu yemek ikramlarıyla gerçekleşti.

KURBAN VE DUALARLA BİRLİK MESAJI

Yeşilalan, Kocaoğlu, Hecinli, Karahalil, İmircik, Aşağı Yavucuk, Kale, Ersandık ve Gidirli mahallelerinde düzenlenen etkinliklerde önce mevlit okutuldu, ardından dualar eşliğinde kurbanlar kesildi. Kesilen kurbanlardan hazırlanan yemekler, mahalle sakinlerine ve davetlilere ikram edildi.

GELENEKSEL BİR BULUŞMA

Mahalle muhtarları, bu geleneğin yıllardır sürdüğünü belirterek, “Her yıl afetlerden korunmak, köylerimizin ve tarım ürünlerimizin bereketli olması için bu kurban etkinliğini düzenliyoruz” açıklamasında bulundu.

SİYASİLER VE VATANDAŞLAR YOĞUN KATILIM GÖSTERDİ

Etkinliklere Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti İlçe Başkanı Aziz Pekşen, MHP İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, CHP İlçe Başkanı Şener Geçit, Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, mahalle muhtarları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.