Havza'da Bayram Coşkusu ve Protokol Bayramlaşma Töreni
Paylaş

Havza'da Bayram Coşkusu ve Protokol Bayramlaşma Töreni

Ekleme: 20.03.2026 18:54 Güncelleme: 03.06.2026 18:04

Havza'da Ramazan Bayramı kutlamaları kapsamında protokol ve vatandaşlar bir araya geldi. Şehitlik ve huzurevi ziyaretlerinin detayları haberimizde.

Samsun’un Havza ilçesinde Ramazan Bayramı’nın ilk günü, sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan yoğun bir ziyaret trafiğine sahne oldu. İlçe protokolünün ve vatandaşların bir araya geldiği programlarda, bayramın manevi atmosferi ilçenin dört bir yanına yayıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, bayram sabahı mesaisine belediye hizmet binasında düzenlenen ilk törenle başladı. Belediye binasındaki bu buluşmaya Samsun Milletvekili Erhan Usta da katılarak ilçe halkıyla bayramlaştı. Buradaki temasların ardından programın ikinci durağı Hükümet Konağı oldu.

HÜKÜMET KONAĞINDA GENİŞ KATILIMLI TÖREN

Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirilen resmi bayramlaşma törenine Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat başta olmak üzere ilçe protokolü tam kadro katılım sağladı. Garnizon Komutan Vekili Personel Teğmen Çağrı Kırlı, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının yer aldığı törende birlik mesajları verildi. Protokol üyeleri, törenin ardından ilçede kamu hizmeti veren birimleri ziyaret etmek üzere yola çıktı.

GÖREV BAŞINDAKİ PERSONEL UNUTULMADI

Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet; emniyet, jandarma, itfaiye ve hastane gibi kritik kamu kurumlarını ziyaret etti. Bayram mesaisindeki personelin bayramını kutlayan heyet, ardından rotayı ilçedeki manevi duraklara çevirdi. Şehitlik ziyaretinde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılırken, şehit aileleriyle yakından ilgilenildi.

HUZUREVİNDE DUYGUSAL BULUŞMA

Günün en anlamlı ziyaretlerinden biri de Havza Huzurevi’ne gerçekleştirildi. Huzurevi sakinleriyle tek tek sohbet eden ve bayramlarını kutlayan Belediye Başkanı Murat İkiz, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Havza bizim evimiz, hemşehrilerimiz ailemiz. Bu bayramda kimseyi yalnız bırakmamak en büyük önceliğimizdi”

Bayramın ilk gününde gerçekleştirilen bu kapsamlı program, ilçe sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanırken; şehitlik, huzurevi ve resmi kurum ziyaretleriyle bayramın ruhu tüm ilçede hissedildi.

 

Noyan Alper Cabbar

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.