Havza'da festival buluşturdu 
Paylaş

Havza'da festival buluşturdu 

Ekleme: 12.07.2022 19:19 Güncelleme: 03.06.2026 13:09

Samsun Havza Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen Çiğdemtepe Festivali'nin bu yıl 9'uncusu düzenlendi.

Önceki yıllarda Çiğdemtepe mevkisinde düzenlenen festival, bu yıl Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunun ormanlık alanlara girişlere kısıtlama getirmesi nedeniyle Hacıdede Mahallesi'ndeki eski okul binasının bahçesinde gerçekleştirildi.

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKACAĞIZ 

Havza Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği ve festival kutlama komitesi başkanı Hasan Gümüş, festival ile mahalle halkını biraraya getirmek, yeni nesillere kültürel değerleri öğreterek yaşatılmasını sağlamayı amaçladıklarını anlattı.
CHP Balkan Masası Genel Sekreteri Abdullah Uluyurt ise mübadillerin toplumun önemli yapı taşlarından olduğuna işaret ederek, "Balkanlar'dan getirdiğimiz kültüre sahip çıkacağız. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapılacak." ifadesini kullandı.


Konuşmaların ardından yarışmalar ve konserler düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Festivale, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Atakum Belediyesi Başkan Vekili Hulusi Işıtan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş İpek ile vatandaşlar katıldı. AA 
 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.