Samsun'un Havza ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ve hayırsever vatandaşların desteğiyle toplanan 520 çuval un, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere Suriye'ye gönderildi. Yardım tırı, Kevser Camisi önünde düzenlenen törenle ve dualarla uğurlandı.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ
Havza İnsani Yardım Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Havza Şubesi ve Eğitim-Bir-Sen Havza Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen kampanya kapsamında toplanan yardımlar, bir tırı doldurdu. Havza'dan hareket eden un yüklü tırın, Amasya İHH tarafından oluşturulan daha büyük bir yardım konvoyuna katılarak bölgeye ulaşacağı belirtildi.
"MİLYONLARCA İNSAN YARDIM BEKLİYOR"
Törende konuşan Havza İHH Derneği Başkanı Bekir Kaya, İslam coğrafyasında yaşanan insani dramlara dikkat çekerek, Suriye'de 13 yıldır süren zorlu şartların ardından halkın hala temel gıda maddelerine muhtaç olduğunu ifade etti. Kaya, "Geçmişi ve geleceği ellerinden alınmış milyonlar hala Suriye'de sizlerin yardımlarınıza muhtaç" diyerek yardımların devam etmesi çağrısında bulundu. Yapılan konuşma ve duaların ardından tır, Amasya istikametine doğru yola çıktı.

Anadolu Ajansı
