SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Havza OSB'ye 450 Milyon dolar'lık dev yatırımcı

Havza OSB'ye 450 Milyon dolar'lık dev yatırımcı

Hazır

Giriş: 22.12.2024 13:23 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, endüstriyel tesislerin borulama imalatları ve hafif çelik aksamları üreten Teknika Teknik firmasının Havza OSB'ye 450 milyon dolarlık yatırım yapacağının müjdesi verdi.

Samsun'un Havza ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ne dev yatırım müjdesi. Adana ve İskenderun'da üretim fabrikaları bulunan çeyrek asırlık şirket Teknika Teknik A.Ş. tarafından Havza OSB'ye 450 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Şirket, rafineri, petrokimya, kimya ve enerji tesislerinin yüksek kalite ve hassasiyet isteyen borulamalarının imalatlarını gerçekleştiriyor.

Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, Teknika Teknik A.Ş. tarafından yapılacak 450 milyon dolarlık dev yatırımın müjdesini verdi. 

TEKNİKA TEKNİK KİMDİR?

Teknika Teknik A.Ş., endüstriyel tesislerin borulama imalatları için ve hafif çelik aksamları için kurulmuştur. Rafineri, petrokimya, kimya ve enerji tesislerinin yüksek kalite ve hassasiyet isteyen borulamalarının imalatları yapılmaktadır.

Adana ve İskendurun'da üretim fabrikaların bulunan Teknika Teknik A.Ş., statik ve döner ekipman montajı, malzeme taşıma ve depolama sistemi kurulumu, borulama imalat ve montajı, çelik konstrüksiyon imalatı ve montajı, elektrik ve enstrümantasyon işleri gerçekleştiriyor.

HAVZA'DA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

Başkan Murat İkiz, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Yetkilileri ve Teknika Teknik A.Ş. CEO'su Muhattin Aktaş ile birlikte Havza OSB'de önemli bir toplantının gerçekleştiğini söyledi. Toplantıya Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Havza OSB Bölge Müdürü Hasbi Altıntaş da katıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, yatırımın Havza OSB'nin büyümesine ve iş gücü istihdamına büyük katkı sunacağını belirterek, "Havza OSB'ye yatırımcılarımızın ilgisi bizi mutlu ediyor. Yatırımcıların ilçemize kazandırılması için Bakanlarımız, Samsun Milletvekillerimiz, Samsun Valimiz Orhan Tavlı, Havza Kaymakamımız Mustafa Ayvat ve Havza OSB Bölge Müdürümüz Hasbi Altınraş ile birlikte çok yoğun çaba harcıyoruz" dedi.

20 FABRİKA ÜRETİME BAŞLADI

Başkan Murat İkiz, "Havza OSB'de 20 fabrika üretime başladı. Yeni açılacak fabrikalar için yer tahsizlerimiz devam ediyor. Havza'dan gurbete gitmiş 140 bin hemşehrimizi artık memleketlerine dönmelerini istiyoruz. Bizde yapacağımız çalışmalarla ilçemizin nüfusunu 40 binden 100 bine çıkartmanın altyapısını hazırlıyoruz" diye kaydetti.

Teknika Teknik A.Ş. CEO'su Muhattin Aktaş ise yatırım süreci hakkında bilgi vererek, yatırımın Türkiye'nin sanayisinin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. 

 

Noyan Alper Cabbar

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap