Havza Tapu Müdürlüğü 9-13 Şubat Tarihlerinde Kapalı Olacak

Havza Tapu Müdürlüğü 9-13 Şubat Tarihlerinde Kapalı Olacak

Hazır

Giriş: 03.02.2026 14:53 Güncelleme: 31.05.2026 05:13
Samsun'un Havza ilçesinde Tapu Müdürlüğü, yeni hükümet konağına taşınma işlemleri nedeniyle 9-13 Şubat tarihleri arasında hizmet veremeyecek.

Samsun'un Havza ilçesinde Tapu Müdürlüğü, yeni hükümet konağına taşınma süreci nedeniyle kısa süreliğine hizmete ara verecek. Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat tarafından yapılan açıklamada, tefrişat ve sistem kurulum çalışmaları kapsamında 9-13 Şubat 2026 tarihleri arasında müdürlükte herhangi bir işlemin yapılamayacağı belirtildi.

Yeni hükümet konağında daha önce Kaymakamlık ve Milli Emlak servislerinin hizmete başladığını hatırlatan Ayvat, diğer kurumların da peyderpey yeni binaya geçeceğini ifade etti.

TAKBİS SİSTEMİ ÇALIŞMAYACAK

Taşınma işlemleri sırasında Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nin (TAKBİS) devre dışı kalacağını vurgulayan Kaymakam Mustafa Ayvat, bu süre zarfında kamu hizmeti sunulmasının teknik olarak mümkün olmadığını söyledi. Ayvat, "Belirtilen tarihler arasında sistem çalışmayacağı için halkımıza hizmet verilemeyecektir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına bu sürece dikkat etmeleri önem arz etmektedir" dedi.

VATANDAŞLARA RANDEVU UYARISI

Tapu devri, alım-satım ve benzeri işlemlerini gerçekleştirmeyi planlayan vatandaşların, 9-13 Şubat tarihleri arasını kapsayacak şekilde randevu almamaları istendi. Mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla belediye ve ilçe müftülüğü aracılığıyla da gerekli duyuruların yapılacağı bildirildi.

YENİ BİNADA HANGİ KURUMLAR OLACAK?

Havza'daki kamu hizmetlerinin tek çatı altında toplanacağı yeni hükümet konağında, Tapu Müdürlüğü'nün yanı sıra şu birimler de yer alacak:

  • İlçe Emniyet Müdürlüğü,

  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV),

  • Vergi Dairesi,

  • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,

  • İlçe Nüfus Müdürlüğü.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap