SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Havza İlçe Stadı’nda 29 Ekim Coşkusu: Kaymakam Ayvat Kutlamalara Katıldı

Havza İlçe Stadı’nda 29 Ekim Coşkusu: Kaymakam Ayvat Kutlamalara Katıldı

Hazır

Giriş: 29.10.2025 13:00 Güncelleme: 29.10.2025 13:00
Samsun'un Havza ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 102. yıl dönümü törenle kutlandı. Kaymakam Mustafa Ayvat, konuşmasında Cumhuriyet'in milli iradeye dayanan yönetim biçimi olduğunu vurguladı.

Samsun’un Havza ilçesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 102. yıl dönümünü coşkulu bir törenle kutladı. Kutlamalar, ilçe protokolünün katılımıyla iki aşamalı olarak gerçekleştirildi.

Tören programı, ilk olarak Kaymakam Mustafa Ayvat'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tebrikat törenine Havza Garnizon Komutan Vekili Personel Teğmen Feride Paşayiğit, Belediye Başkanı Murat İkiz ve diğer protokol üyeleri katıldı.

İLÇE STADINDA RESMİ KUTLAMA

Tebrikatın ardından kutlamalar, İlçe Stadı’nda düzenlenen resmi programla devam etti. Kaymakam Ayvat, Teğmen Paşayiğit ve Belediye Başkanı İkiz, alanda bulunan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Ayvat, günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Kaymakam Ayvat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim en büyük eserim" olarak nitelendirdiği Cumhuriyet'in 102. yılını kutlamanın mutluluğu ve gururunun ulusça yaşandığını belirtti. Ayvat, konuşmasında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, milli iradeyi temsil etme esasına dayanan, kişilerin kendi temsilcilerini özgür iradeleriyle serbestçe seçebildiği, farklı siyasal düşüncelerin anayasal sınırlar içinde ifade edilebildiği, istişareye dayalı bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet Bayramımızı kutlar, canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi minnetle ve şükranla anarım."

TÖREN ÖĞRENCİ GÖSTERİLERİ İLE SONA ERDİ

Resmi konuşmanın ardından tören, kültürel etkinliklerle devam etti. Öğrenciler tarafından şiirler okundu, öğretmenler tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi ve okullar tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu.

Ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren başarılı öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Program, öğrencilerin ve resmi birliklerin gerçekleştirdiği tören geçişi ile coşkulu bir şekilde sona erdi.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap