Amasya'nın Merzifon ilçesinde çocukluğundan bu yana istediği mesleği icra etmek için 50 yaşında direksiyon başına geçen Sevim İrtel, minibüs şoförlüğü yapmaya başladı.
Yaklaşık 5 yıldır ehliyet sahibi olan, evli ve 3 çocuk annesi Sevim İrtel, 3 aydır Amasya-Merzifon arasında minibüs şoförü olarak hizmet veriyor. Günün büyük bölümünü direksiyon başında geçiren Sevim İrtel, bir taraftan evinin işleriyle ilgileniyor.
Küçük yaşlarda annesinin de kısa bir dönem servis şoförlüğü yaptığını ve ona çok özendiğini söyleyen Sevim İrtel, minibüste çalışırken özellikle kadınların kendisini takdir ettiğini anlattı.

SEVDİĞİM MESLEĞİ YAPMAK İSTEDİM
Sevim İrtel, "Bu mesleği çok sevdiğim için ehliyet aldım. Küçükken annem öğrenci servisi yapıyordu. Çok sevdiğim bir meslek, yapmak istedim. Sağ olsunlar başkanım ve patronum bana destek oldu. Kadınlar azimli ve kararlı olunca yapamayacakları iş yok. Ben başardım. İnsanların tepkileri çok güzel. Kadın şoförlere artık alışılıyor. Bence bu işi kadınlar daha güzel yapıyor çünkü düzenli ve titizler” dedi.
YOLCULAR ÇOK MEMNUN
İşveren Hüseyin Şişik de bir kadının kendi ekmeğini kazanmasının değerli olduğunu belirterek, "Benim şoförüm rahatsızlandı. Başkanımıza 'Minibüste kadın çalıştırmak istiyorum' dedim. O da destek verdi. Keşke hep böyle olsa. Kadınlar işlerini titiz yapıyor, yolcular çok memnun” diye konuştu.

Sınırlı Sorumlu 15 No'lu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Katmerlikaya da "Aramızda bir hanımefendiyi görmek istedik. Amasya'da bir ilk olsun istedik. Evrakları tam, temiz, düzgün. Kadınlara kapımız her zaman açık” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı