SAMSUN | Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim, Atakum'daki Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ilçe başkan adaylarının bir araya gelerek samimi bir ortamda toplantı yapmasını ve birlikte fotoğraf çekilmesini "Atakum'da özlenen tablo" olarak nitelendiriyor.
Delege seçimleri ve parti içi konuların konuşulduğu toplantıya CHP Atakum İlçe Başkanı ve adayı Adem Kürek, diğer adaylar Prof. Dr. Şevket Özkaya ve Av. Ali İzzet Kavtelek katıldı. Bu buluşma, partililer arasında memnuniyetle karşılanarak "Yan yana, kol kolalar. Sevgi, saygı, barış, hoşgörü ifade ediyor" yorumlarına neden oldu.
Yazıda, adayların bu birleştirici tavrı takdirle karşılanırken, bu durumun parti içindeki uzlaşmacı ve demokratik kültürü gösterdiği vurgulanıyor. Adayların birbirine karşı ötekileştirici bir dil kullanmaması ve tüm adaylara eşit mesafede yaklaşılması gerektiği fikri öne çıkıyor.
Cemil Ciğerim, bu durumun bazı yerlerde görülen "Başka kapıya aslanım" veya "Başka parti adayına destek vermeselerdi, bugün konuşma hakları olurdu" gibi dışlayıcı söylemlerden çok farklı olduğunu belirtiyor. Adem Kürek, Şevket Özkaya ve Ali İzzet Kavtelek'in açıklamalarına da yer veriliyor; her biri, parti içi seçimlerin CHP'ye yakışır bir şekilde yürütülmesi ve iktidar için el ele mücadele etme kararlılıklarını dile getiriyor.
YAZININ TAMAMI LİNKTE
TIKLA OKU | İşte Cemil Ciğerim'in "Atakum'da Özlenen Tablo!" başlıklı köşe yazısı
Haber Merkezi