Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim, Bir Acayip Zor Yarış
Paylaş

Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim, Bir Acayip Zor Yarış

Ekleme: 12.05.2025 11:06 Güncelleme: 31.05.2026 20:17
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim, Milletvekili adaylığı kulisleri hareketlendi. Fermuar modelinden kontenjan hesabına, erken seçim beklentisiyle vekillik yarışı hız kazandı.

SAMSUN | Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim, Sezen Aksu’nun “Hadi Bakalım Kolay Gelsin” şarkısından esinlenerek olası bir erken seçim beklentisiyle hareketlenen milletvekilliği yarışını yorumluyor. Ankara kulislerinde hareketlilik artarken, mevcut vekillerin saha çalışmaları ve Meclis performanslarına güvenerek öne çıktığına dikkat çekiliyor.

“Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu vurgulamaya çalışıyor” diyerek mevcut milletvekilinin rahat olduğuna işaret ediliyor. Öte yandan, kadın-erkek dengesini gözeten fermuar modeli aday listesi ve olası sıralama hesapları da gündemde. Parti meclisi üyesi ve il başkanının bu model üzerinden “ben bir, sen iki” hesabı yaptığı dile getiriliyor.

Kentte partinin üçüncü milletvekilliğini kazanma ihtimali konuşulurken, “ön seçim” isteyenlerle “merkez yoklaması”na güvenenlerin ise dikkate alınmadığı vurgulanıyor. Yazı, "Suyun başındaki üçlü 'biz' diyor, başka bir şey demiyor!" cümlesiyle dikkat çekici bir politik tabloyu özetliyor.

YAZININ TAMAMI LİNKTE

TIKLA OKU | İşte Cemil Ciğerim'in " Bir Acayip Zor Yarış" başlıklı köşe yazısı

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.