SAMSUN | Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim, Terme Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Zekai Altunpala, Terme'yi Kuzey ve Güney olarak ikiye bölen karayolu üzerindeki köprülerin yeniden inşası sırasında alt geçit yapılması için CİMER'e başvurdu. Bu başvuruyla, iki köprünün başına karayolu altından geçiş olanağı sağlanması isteniyor.
Dernek, bu alt geçidin zorunlu olduğunu belirtirken, Terme'nin farklı mahalleleri (Çay, Fenk, Sivaslılar, Çangallar, Bahçelievler) arasında yoğun bir yaya ve araç trafiği olduğunu vurguluyor. Özellikle Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 112 Ambulans Komuta, SGK ve Emniyet Müdürlüğü gibi önemli kurumlar nedeniyle bu geçişin hayati önem taşıdığına dikkat çekiliyor.
Yazıda, alt geçit olmaması durumunda can ve mal kayıplarına yol açacak kazaların yaşanabileceği uyarısı yapılıyor. Çarşamba Yeşilırmak Köprüsü altında uygulanan başarılı örneğin Terme halkından esirgenmemesi gerektiği belirtilerek, "Terme halkı ölmek istemiyor." deniyor.
Başvuruda ayrıca, köprülerin ömrünün en az 50 yıl olduğu ve bu fırsatın kaçırılması durumunda ileride alt geçit yapmanın çok zorlaşacağı ifade ediliyor. Özellikle tatil ve bayram dönemlerinde günlük araç trafiğinin 70 bine ulaştığı bu yolda, köprü inşaatının şehir içi trafiğinde kaosa yol açacağı endişesi dile getiriliyor.
Son olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan bu talebin dikkate alınması isteniyor.
YAZININ TAMAMI LİNKTE
TIKLA OKU | İşte Cemil Ciğerim'in "Terme'nin Ulaşım Derdi Halkı Gerdi!" başlıklı köşe yazısı
Haber Merkezi