Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: Bafranın Dondurmacı Malatyalıları

Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: Bafranın Dondurmacı Malatyalıları

Hazır

Giriş: 23.05.2025 11:03 Güncelleme: 31.05.2026 09:41
Bafra'nın ünlü dondurmacılarının çoğunun Malatya Hekimhan kökenli olduğunu anlatan Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker, bu geleneğin kökenini ve ustaların yetişme sürecini örneklerle aktarıyor.

SAMSUN | Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker, Samsun’un Bafra ilçesinde ünlenen dondurmacıların büyük kısmının Malatya'nın Hekimhan ilçesinden geldiğini belirterek, bu alandaki ustalık geleneğinin kökenine ışık tutuyor. Kendi çocukluk anılarına da yer veren yazar, dondurmayı ilk kez rahmetli eniştesi Hüseyin Cambaz’ın evinin önünde tattığını anlatıyor.

Bafra'da tanınan dondurma markalarından Özkaymak ve Balkaymak'ın kurucularının da Hekimhan kökenli olduğunu aktaran Ragıp Göker, özellikle Naile Koç’un Milli Eğitim’e bağlı Usta Öğretici olarak 250’ye yakın dondurmacı yetiştirdiğini vurguluyor.

Yazı, mesleklerin coğrafi kökenle bağlarını da örneklerle (pastacıların Çamlıhemşinli, tellakların Tokat Reşadiyeli olması gibi) ele alıyor.

Ragıp Göker ifadesiyle:
“Dondurmacıların da Hekimhanlı olmalarını da böyle bir nedene bağlamak da pekala mümkün sanırım.”

YAZININ TAMAMI LİNKTE

TIKLA OKU | İşte Ragıp Göker'in "Bafranın Dondurmacı Malatyalıları" başlıklı köşe yazısı 

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap