SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: Ciğerlerimiz Yanıyor

Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: Ciğerlerimiz Yanıyor

Hazır

Giriş: 29.07.2025 10:20 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye'de sel ve orman yangınları korkusu arttı. Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker, kaleme aldığı yazıda yurt genelinde devam eden orman yangınlarını farklı boyutlarıyla ele aldı.

Türkiye, son yıllarda artan sıcaklıklar ve şiddetli rüzgarların etkisiyle ortaya çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Ancak Ragıp Göker, bu yangınların sadece doğal nedenlerle açıklanamayacağını, ardında farklı sebeplerin de olabileceğini vurguladı.

SABOTAJ İHTİMALİ VE ÇIKAR ODAKLARI

Göker, köşe yazısında yangınların bir kısmının arkasında sabotaj ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Geçmişte bölücü örgütün mensupları tarafından çıkarılan yangınlara dair bilgiler alındığını hatırlatan Göker, piknikçilerin ve anız yakanların sebep olduğu yangınların yanı sıra, ormanları kasten yakarak arazilerini genişletmek isteyenlerin de olduğunu ifade etti. Bununla birlikte turistik tesis veya maden sahası elde etmek amacıyla çıkarıldığı düşünülen yangınlara da dikkat çekti.

BURSA YANGINI VE FETÖ İDDİASI

Yangınların nedenlerine çarpıcı bir örnek veren Göker, Bursa'daki bir yangının şanlı ordunun hava kuvvetlerinden atılmış bir FETÖ'cünün çıkardığının öğrenildiğini dile getirdi. Yakalanan şahsın ifadesinde, yangını ömür boyu hapis yatmak için çıkardığını söylediği iddiasını aktaran Göker, bu tür hainlerin kendi çukurlarında boğulmaları temennisinde bulundu.

MÜDAHALEDEKİ EKSİKLİK İDDİALARI VE ŞEHİTLER

Ragıp Göker, orman emekçileri ve AKUT gönüllüleri gibi yangınların söndürülmesi için gayret gösterenlere minnettar olunduğunu belirtirken, yangınlara müdahalede geç kalındığı ve uçak, helikopter gibi hayati önemdeki donanım eksiklikleri olduğuna dair iddiaların da sıklıkla dile getirildiğini aktardı. Orman Bakanı'nın bu iddiaları asılsız bulmasına rağmen, yangınların kısa sürede söndürülemediği gerçeğine işaret etti. Göker, bu uğurda 5'i orman emekçisi, 5'i AKUT gönüllüsü olmak üzere toplam 10 şehit verildiğini ve orman yangınında bu denli kayıp vermenin sık rastlanan bir durum olmadığını vurguladı.

TÜRKİYE'NİN ORMAN VARLIĞI VE KARABÜK ÖNEMİ

Göker, köşe yazısında ormanların akciğerlerimiz olduğunu, su ve temiz hava için hayati önem taşıdığını hatırlattı. Türkiye'nin orman varlığı bakımından zengin bir ülke sayılmadığını, topraklarının sadece yüzde 30'unun ormanlarla kaplı olduğunu belirten Göker, özellikle Karabük'teki yangınlara dikkat çekti. Karabük'ün, ülke genelindeki toplam orman varlığının yüzde 12'sini barındırdığını vurgulayarak, bu ormanların hepimiz için ne denli önemli olduğunu belirtti. Göker, başta Karabük'tekiler olmak üzere tüm orman yangınlarının kısa sürede söndürülmesi dileğiyle yazısını sonlandırdı.

YAZININ TAMAMI LİNKTE

TIKLA OKU | İşte Ragıp Göker'in "Ciğerlerimiz Yanıyor" başlıklı köşe yazısı

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap