Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: EMEKLİNİN İKRAMİYELERDEKİ KAYBI
Paylaş

Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: EMEKLİNİN İKRAMİYELERDEKİ KAYBI

Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker, Emekli ikramiyelerine yapılan zam, maaş artışlarına kıyasla düşük kaldı. İlk bayram ikramiyesinin asgari ücretin %63’üne denk geldiği 2018’e kıyasla, 2025’te bu oran %18’e düştü.

SAMSUN | Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker, 2025 Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyesi, yüzde 33,33 zamla 4.000 TL olarak belirlendi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu artışın bütçe dengeleri göz önüne alınarak yapıldığını ve toplam maliyetinin 30 milyar TL’nin üzerinde olacağını açıkladı. Ancak emekliler için asıl konu, ikramiyelerin maaşlara oranla giderek erimesi oldu.

İlk emekli bayram ikramiyesi 2018 yılında 1.000 TL olarak ödenmişti ve o dönemde asgari ücretin %63’üne, emekli maaşlarının ise %49,8’ine denk geliyordu. 2025 yılında ise 4.000 TL’ye çıkarılan bayram ikramiyesi, asgari ücretin yalnızca %18’i oranında kaldı.

Ragıp Göker, kendi maaşındaki düşüşü şu sözlerle anlatıyor: "2003’te emekli olduğumda maaşım asgari ücretin 2,1 katıydı. Eğer bu oran korunabilseydi, şu an 46.418 TL emekli maaşı alıyor olacaktım. İkramiyem de 23.000 TL olurdu. Şimdi ise iki bayramda toplamda 8.000 TL alacağım."

Emekli maaşlarının asgari ücrete kıyasla düşmesiyle birlikte, bayram ikramiyelerindeki reel kayıp da arttı. Hesaplamalar, emeklilerin alım gücünün ve ikramiyelerinin yıllar içinde ne denli gerilediğini gözler önüne seriyor.

 

 

YAZININ TAMAMI LİNKTE

TIKLA OKU | İşte Ragıp Göker'in "EMEKLİNİN İKRAMİYELERDEKİ KAYBI" başlıklı köşe yazısı

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.